ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΟΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Άνω-κάτω η αγορά με το ωράριο των καταστημάτων

* Στα άκρα η «κόντρα» ΕΣΛ και μερίδας καταστηματαρχών που ανοίγουν την Πέμπτη

Δημοσίευση: 07 Νοε 2008 2:57 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:55
michou@eleftheria.gr
Σε «δούρειο ίππο» εξελίχθηκε, τελικά, η πρωτοβουλία της ομάδας εμπόρων του κέντρου να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους και το απόγευμα της Πέμπτης, καθώς ένα-ένα τα καταστήματα πολυεθνικών και μεγάλων αλυσίδων στο κέντρο της Λάρισας προχωρούν σε ανακοινώσεις για συνεχόμενο ή διευρυμένο ωράριο, κάτι που θα φανεί πιο έντονα τις επόμενες ημέρες. Η «κόντρα» του ΕΣΛ και της ομάδας εμπόρων που έχει διαφοροποιηθεί κορυφώνεται, ωστόσο, οι δύο πλευρές συμφωνούν σε ένα σημείο ότι άνοιξε «ο ασκός του Αιόλου».
Χθες το απόγευμα, στο «κλαμπ της Πέμπτης» προστέθηκαν κι άλλα καταστήματα, ενώ κάποια που είχαν ανοίξει την περασμένη Πέμπτη δεν μπήκαν στον κόπο να δοκιμάσουν και δεύτερη. Κύπρου, Ρούσβελτ, Ερμού και Ασκληπιού είναι οι εμπορικές οδοί όπου λειτουργούσαν τα περισσότερα καταστήματα, καθώς εκεί είναι τοποθετημένοι με περισσότερα από ένα μαγαζιά, οι καταστηματάρχες που επιδιώκουν να ανοίξει η αγορά του κέντρου περισσότερες ώρες. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι χθες ήταν περισσότερα τα καταστήματα που λειτούργησαν σε σχέση με την περασμένη Πέμπτη και έφτασαν περίπου στα 50.
ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ
Πέρα από το να λειτουργούν κάποια καταστήματα και τα απογεύματα της Πέμπτης, οι μεγάλες πολυεθνικές και αλυσίδες φαίνεται ότι βρήκαν μια καλή «ευκαιρία» να διευρύνουν τα ωράριά τους στη διάρκεια της εβδομάδας. Άλλα καταστήματα φέρονται, σύμφωνα με πληροφορίες, να εφαρμόζουν συνεχόμενο ωράριο (9-9) και την Πέμπτη και να διευρύνουν τις ώρες τους, επίσης συνεχόμενα, Τρίτη και Σάββατο –εξέλιξη που ήταν αναμενόμενη, από όλες τις πλευρές.
ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ
Τα πράγματα οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε δύσκολες ατραπούς, ιδίως σε μία περίοδο που η στρόφιγγα των τραπεζών παραμένει κλειστή και η καταναλωτική εμπιστοσύνη βρίσκεται στο ναδίρ. Χαρακτηριστικό είναι πως το αγοραστικό ενδιαφέρον κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα για τα δεδομένα της εποχής, γεγονός που αποδίδεται τόσο στην αρνητική ψυχολογία, όσο και στις καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν, που λειτουργεί ανασταλτικά για αγορές χειμερινών ειδών. Πάντως, η συντριπτική πλειοψηφία των εμπορικών καταστημάτων του κέντρου παραμένει «πιστή» στο ωράριο που έχει ανακοινώσει ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας, ο οποίος επιχειρεί να δώσει τον «τόνο» στους καταναλωτές για τη λειτουργία της αγοράς.
ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΟΙ
Οι εξελίξεις έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στον εμπορικό κόσμο που τις παρακολουθεί με αμήχανα συναισθήματα. Η κυριότερη αντίδραση της μεγάλης πλειοψηφίας είναι η «συσπείρωση» γύρω από τον ΕΣΛ. Ακόμη και έμποροι που σε προσωπικό επίπεδο εκτιμούν ότι θα έπρεπε η αγορά του κέντρου να λειτουργεί περισσότερες ώρες δεν μπήκαν στο «κλαμπ της Πέμπτης», με κύριο επιχείρημα το ότι σέβονται την απόφαση της πλειοψηφίας της γενικής συνέλευσης. Τα βλέμματα στρέφονται και προς τα εμπορικά κέντρα πέριξ της πόλης, όπου φαίνεται ότι έχουν αρχίσει οι… γκρίνιες για την έλλειψη αγοραστών.
ΓΙΟΡΤΕΣ
Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά αναμένεται να ξεκινήσει φέτος το εορταστικό ωράριο, εξαιτίας των ημερών (Πέμπτη) που πέφτουν φέτος οι γιορτές. Αρκετοί είναι οι έμποροι που εκφράζουν την εκτίμηση πως η εκκίνηση θα γίνει μετά το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου. Με τις εξελίξεις αυτές, τα «στοιχήματα» για το τι θα γίνει μετά τις γιορτές, από άποψη κίνησης και τζίρων, αλλά και το πώς θα λειτουργεί η αγορά του κέντρου πέφτουν «βροχή».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass