ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2008, ΕΚΤΙΜΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε νέους και επαγγελματίες στοχεύει η Καζάνας-Electronet

* Επέκταση και σε άλλο κλάδο δραστηριοτήτων δρομολογεί η εταιρία εντός της διετίας

Δημοσίευση: 06 Νοε 2008 2:54 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:54
Σε σταθερά επίπεδα αναμένεται να διαμορφωθεί η αξία των πωλήσεων για την Καζάνας-Electronet για το σύνολο του 2008, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο τελευταίο τρίμηνο του έτους. Η εταιρία πρόσφατα ολοκλήρωσε και λειτούργησε τις νέες ιδιόκτητες κτιριακές της εγκαταστάσεις (πίσω από το σταθμό ΚΤΕΛ), από όπου θα εξυπηρετείται η Θεσσαλία και τα παράλια της Πιερίας. Η διαμόρφωση των νέων εγκαταστάσεων έχει και σαν στόχο την προσέλκυση των νέων, αλλά και των επαγγελματιών.
Μιλώντας στην «Ε», ο επικεφαλής της εταιρίας, Βασίλης Καζάνας ανέφερε ότι για το 2008, οι πωλήσεις εμφανίζουν «σκαμπανεβάσματα», που οφείλονται κυρίως σε δύο λόγους: πρώτον στο ότι ήδη από το 2007 οι τιμές στα περισσότερα είδη, ιδίως των συσκευών νέας τεχνολογίας εμφάνισαν σημαντικές υποχωρήσεις και δεύτερον στην οικονομική κρίση, που επηρεάζει αρνητικά την καταναλωτική ψυχολογία. «Αυτό τώρα αρχίζει να φαίνεται», σημείωσε ο κ. Καζάνας. Ειδικά στο κομμάτι των λευκών συσκευών (ψυγεία, κουζίνες, πλυντήρια) οι τιμές εμφάνισαν μια σταθερή πορεία, καθώς τα προϊόντα αυτού του κλάδου δεν έχουν, τουλάχιστον όχι ακόμη, τεχνολογικά να επιδείξουν κάτι πιο πρωτοποριακό και ο έντονος ανταγωνισμός (και οι τιμές) επικεντρώνονται στο επίπεδο του σχεδιασμού (design).  Το 2007, σύμφωνα με τον ίδιο, είχε σημειωθεί άνοδος των πωλήσεων κατά 22% (σε σχέση με το 2006). Ο κ. Καζάνας εκτίμησε ότι οι πωλήσεις φέτος θα είναι αυξημένες κατά 50% σε επίπεδο όγκου, ωστόσο σε αξία ο τζίρος θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με αυτά του 2007. Οι λευκές συσκευές κινούνται αυτή την περίοδο με οριακή άνοδο της τάξης του 2%, ωστόσο αναμένεται να κινηθούν πολύ καλύτερα οι μαύρες συσκευές (τηλεοράσεις, συστήματα ήχου-εικόνας, υπολογιστές) από άποψη όγκου, αλλά σε χαμηλότερες τιμές σε σχέση με πέρυσι. Να σημειωθεί ότι η Καζάνας-Electronet διατηρεί την πρώτη θέση σε επίπεδο πωλήσεων στη Λάρισα.
Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ
Οι νέες εγκαταστάσεις διαρθρώνονται σε τέσσερα επίπεδα: υπόγειο (για αποθηκευτικούς χώρους), ισόγειο, πρώτο και δεύτερο όροφο (γραφεία), ενώ διατίθενται και 60 θέσεις στάθμευσης. Στο ισόγειο παρουσιάζονται στη μία πλευρά τα προϊόντα τεχνολογίας (τηλεοράσεις, laptop, Η/Υ, φωτογραφικές μηχανές, συστήματα ήχου-εικόνας, δορυφορικά πακέτα και παιχνιδομηχανές, ενώ η εταιρία έκλεισε αποκλειστική συνεργασία με την Cosmote, για τη διάθεση όλων των εμπορικών πακέτων ΟΤΕ και Cosmote. Στην άλλη πλευρά έχει δημιουργηθεί χώρος για μικροσυσκευές οικιακής χρήσης και για είδη προσωπικής φροντίδας. Στον όροφο παρουσιάζονται οι εντοιχισμένες συσκευές και μεμονωμένες λευκές συσκευές, καθώς και συστήματα κλιματισμού για οικιακή και επαγγελματική χρήση.
ΣΧΕΔΙΑ
Σύμφωνα με τον κ. Καζάνα, η διάταξη του νέου καταστήματος έχει σαν στόχο και την προσέλκυση της νέας γενιάς, αλλά και την προσέλκυση των επαγγελματιών (καταστήματα). Να σημειωθεί ότι στον εν λόγω χώρο παρέχονται υπηρεσίες logistics τόσο για την εξυπηρέτηση του δικτύου της Electronet, όσο και προς τρίτους. Εντός της επόμενης διετίας, η εταιρία αναμένεται να επεκτείνει τις δραστηριότητές της περαιτέρω στον τομέα του οικιακού εξοπλισμού.
 
 
 
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass