ΖΗΤΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Ευκαιρίες για συνεργασίες

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2008 3:25 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:38
Αλυσίδα σούπερ-μάρκετ της Αυστραλίας ζητά μεγάλες ποσότητες αγνού παρθένου ελαιολάδου, για την κάλυψη των αναγκών των καταστημάτων της, σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Λάρισας. Πρόκειται για εταιρία με επικεφαλής Έλληνα ομογενή, ο οποίος επιθυμεί και είναι διατεθειμένος να εξασφαλίσει σταθερή προμήθεια του προϊόντος από Έλληνες παραγωγούς, χωρίς τη μεσολάβηση εισαγωγέων, προκειμένου να επιτύχει ανταγωνιστικές τιμές.
Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο που κοινοποιεί στα μέλη του το Επιμελητήριο, ενδεικτικά σημειώνεται ότι η τιμή διάθεσης του ελληνικού ελαιολάδου σε συσκευασία τεσσάρων λίτρων από τους Αυστραλούς εισαγωγείς στα καταστήματα λιανικής εκτιμάται ότι ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 30-32 δολάρια Αυστραλίας (17-18 ευρώ περίπου), επί της οποίας ο λιανοπωλητής προσθέτει περί τα 8-10 δολάρια Αυστραλίας (4,6 – 4,7 ευρώ).
Επί του παρόντος, στο συγκεκριμένο σούπερ-μάρκετ διατίθενται τριών ειδών ελληνικά ελαιόλαδα, με τιμές που ξεκινούν από 7,99 δολάρια Αυστραλίας (4,57 ευρώ για τα 750 ml) μέχρι και 53 δολάρια Αυστραλίας (30,33 ευρώ για τα 4 lt).
Σε άλλα καταστήματα πάλι, ελληνικό λάδι ευρείας κατανάλωσης πωλείται σε τιμές κατά μέσο όρο από 39 – 43 δολάρια Αυστραλίας (22 – 24 ευρώ, για τα 4 lt), ενώ οι τιμές διαμορφώνονται στα 10 -12 δολάρια Αυστραλίας (5,7-6,8 ευρώ) για τα 750 ml. Περίπου ίδιες, αλλά συνήθως χαμηλότερες τιμές έχουν τα ελαιόλαδα άλλων χωρών (Ισπανίας, Ιταλίας, Αυστραλίας).
Οι ενδιαφερόμενοι εξαγωγείς, εφόσον θεωρούν ότι είναι σε θέση να προσφέρουν τα προϊόντα τους σε πιο ανταγωνιστικές τιμές καλούνται να γνωστοποιήσουν άμεσα το ενδιαφέρον τους στο Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Καμπέρρα. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Επιμελητήριο Λάρισας (2410-536.453).
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass