ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ «ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ» ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

«Μπροστά σε δημοσιονομική κατάρρευση…»

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2008 3:30 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:27
 Η διατήρηση του πληθωρισμου στα ύψη του 5% σε συνδυασμό με την πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας και τις πληροφορίες για τα νέα φορολογικά μέτρα που εξετάζονται για ενίσχυση των εσόδων, έδωσαν λαβή στην Αντιπολίτευση για σκληρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, την οποία «συγχαίρουν» για την «τέλεια συνταγή οικονομικού αδιεξόδου».
Για υπαρκτό κίνδυνο δημοσιονομικής κατάρρευσης που προσπαθούν να απομακρύνουν με πρόσθετα επώδυνα μέτρα που θα πλήξουν τα πλατιά λαϊκά στρώματα, μιλά η Λούκα Κατσέλη του ΠΑΣΟΚ.
Σε ειρωνικό τόνο λέει ότι η «μάχη κατά της ακρίβειας» είχε ως αποτέλεσμα «ο πληθωρισμός να κινείται κοντά στο 5%, και κατηγορεί την κυβέρνηση για εμμονή σε μια «βαθύτατα αντιαναπτυξιακή και ταξική οικονομική πολιτική, που αποθαρρύνει τις επενδύσεις, αυξάνει τις εισοδηματικές και κοινωνικές ανισότητες, και αφήνει την αγορά να λειτουργεί ασύδοτα χωρίς κανένα έλεγχο».
 Όπως τονίζει η κ. Κατσέλη, «οι τιμές σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης έχουν εκτοξευτεί στα ύψη και βρίσκονται εκτός ελέγχου. Μήπως φταίει και πάλι η διεθνής κρίση που, παρά τη διεθνή μείωση στην τιμή του πετρελαίου το τελευταίο διάστημα, η τιμή της βενζίνης στη χώρα μας εξακολουθεί να βρίσκεται στα ύψη; Μήπως άραγε φταίει η διεθνής κρίση για τα κερδοσκοπικά παιχνίδια που παρατηρούνται με τη τιμή της βενζίνης στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, με τα κυβερνητικά στελέχη να παραμένουν απαθείς παρατηρητές; Από την άλλη, τα στοιχεία για την οικοδομική δραστηριότητα, δείχνουν σημαντική υποχώρηση στην αγορά ακινήτων και αποτελούν προπομπό για περαιτέρω επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας».
Αναφερόμενη δε, στους νέους φόρους που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο, η κυρία Κατσέλη επισημαίνει: «Η κυβέρνηση και ο κ. Αλογοσκούφης, αφού με την πολιτική τους έχουν οδηγήσει τη χώρα και τους πολίτες της σε τραγικό οικονομικό αδιέξοδο, επεξεργάζονται σήμερα, μπροστά στον υπαρκτό κίνδυνο της δημοσιονομικής κατάρρευσης που προκάλεσαν με τις ενέργειές τους, πρόσθετα επώδυνα μέτρα, που θα πλήξουν τα πλατιά λαϊκά στρώματα, τους λιανεμπόρους και τους μικροεπιχειρηματίες».
»Επιχειρούν με τη μέθοδο του διαίρει και βασίλευε να στρέψουν τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, προκειμένου να κρύψουν τις αδυναμίες και την ανεπάρκεια των δικών τους επιλογών. Το έκανε επίσημα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, για να δικαιολογήσει τη νομοθετική ρύθμιση για τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ. Το επαναλαμβάνει και τώρα, δίνοντας στη δημοσιότητα επιλεκτικά στοιχεία για τη φορολόγηση των μικρομεσαίων».
»Όπως δήλωσε ο κ. Αλογοσκούφης, η πολιτική που ακολουθεί δεν είναι προσωπική του υπόθεση. Εκφράζει τον ίδιο τον πρωθυπουργό και το σύνολο των υπουργών της κυβέρνησης. Είναι η αταλάντευτη επιλογή για την εξυπηρέτηση των λίγων και εκλεκτών της, σε βάρος των πολλών, των εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών. Αντί η κυβέρνηση να υιοθετήσει μέτρα για την άμεση στήριξη της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών και την τόνωση της αγοράς, το μόνο που κάνει είναι να δηλώνει ότι θα συνεχίσει στην ίδια ρότα, επιτείνοντας τη βαθιά οικονομική κρίση που η ίδια έχει προκαλέσει», καταλήγει η κ. Κατσέλη.
ΤΟ ΚΚΕ
Κατά της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που υπεγράφη πρόσφατα στρέφεται το ΚΚΕ.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του «η σταθεροποίηση του πληθωρισμού σε υψηλά επίπεδα, και για το μήνα Ιούλιο, καταδεικνύει πόσο επιζήμια είναι για την εργατική τάξη η συμφωνία για αύξηση ενός ΕΥΡΩ την ημέρα στους μισθούς που υπέγραψαν τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη ΓΣΕΕ με τους βιομηχάνους». «Η αποφασιστική διεκδίκηση πραγματικών αυξήσεων στους μισθούς, με την οργάνωση της πάλης σε κάθε εργασιακό χώρο, είναι επιτακτική ανάγκη για τη λαϊκή οικογένεια. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία! 1400 ευρώ βασικό μισθό. 1120 ευρώ κατώτερη σύνταξη και επίδομα ανεργίας» καταλήγει το ΚΚΕ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παν. Λαφαζάνης, «θαυμάζει» την κυβέρνηση που κατάφερε να δημιουργήσει την «τέλεια συνταγή οικονομικού αδιεξόδου». Όπως δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης: «Ο πληθωρισμός και κυρίως η ακρίβεια στα ύψη, οι μισθοί και οι συντάξεις στον πάτο, ενώ η κυβέρνηση αμέριμνη σχεδιάζει μια νέα φορολογική επιδρομή σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Μιλάμε για την τέλεια συνταγή αδιεξόδου και οικονομικής καταβαράθρωσης».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass