ΠΡΟΪΟΝΤΑ «ΡΙΧΝΕΙ» ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Η «ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ»

Βιολειτουργικά, χωρίς γλουτένη και χωρίς GMO

* Από το Σεπτέμβριο η σειρά προϊόντων που αναπτύσσει η εταιρία σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα του καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2008 3:23 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:20
 Πιστοποίηση ότι τα προϊόντα της δεν περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς έλαβε η «Μύλοι Καπλανίδη» ΑΕ, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για ανάπτυξη προϊόντων με υψηλά επίπεδα ασφαλείας. Να σημειωθεί ότι η εταιρία έχει προβεί το τελευταίο διάστημα σε σημαντικές επενδύσεις με επίκεντρο την ασφάλεια τροφίμων, ενώ ιδιαίτερης σημασίας είναι οι σειρές προϊόντων που ετοιμάζεται να «ρίξει» στην αγορά το επόμενο διάστημα, που αφορούν σε βιολειτουργικά άλευρα και σε προϊόντα απαλλαγμένα από γλουτένη –project που έχει «επιμεληθεί» η ερευνητική ομάδα του καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα.
Η «Μύλοι Καπλανίδη» ΑΕ έλαβαν τη σχετική πιστοποίηση από την Eurocert, την ευρωπαϊκή εταιρία ελέγχων και πιστοποιήσεων για μη γενετικά τροποποιημένα προϊόντα, στους τομείς παραγωγής και εμπορίας αλεύρων σίτου, παραγωγής και εμπορίας σιμιγδαλιών σίτου και εμπορίας σίτου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η εταιρία έχει στη διάθεσή της το επίσημο έγγραφο με το οποίο αναγνωρίζεται, σε πανελλαδικό και παγκόσμιο επίπεδο, ότι τα προϊόντα τής «Μύλοι Καπλανίδη» δεν περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Παράλληλα, με το εν λόγω πιστοποιητικό επιβεβαιώνεται ότι το εφαρμοζόμενο σύστημα διαχείρισης Μη Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών της εταιρίας συμμορφώνεται με τον Κανονισμό Πιστοποίησης Μη Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών και ότι η εφαρμοζόμενη διαδικασία είναι σύμφωνη με την Κοινοτική Νομοθεσία (Καν. 1829/20030).
Να σημειωθεί ότι τα προϊόντα τής «Μύλοι Καπλανίδη» διοχετεύονται τόσο απευθείας στους καταναλωτές, όσο και σε επαγγελματίες (εργαστήρια, αρτοποιεία κ.λπ.). «Η πιστοποίηση δικαιώνει την προσήλωση της εταιρίας σε διαχρονικές αξίες, το σεβασμό στην ελληνική παράδοση και την αφοσίωση στα ποιοτικά προϊόντα», δήλωσε ο ιδρυτής του ομίλου επιχειρήσεων Καπλανίδη, Ιορδάνης Καπλανίδης. Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της εταιρίας, χημικός Δημήτρης Τσιλιακούδης, υπογράμμισε πως αποτελεί ιδιαίτερης σημασίας το γεγονός ότι καταγράφεται σημαντική προτίμηση μερίδας του καταναλωτικού κοινού προς τα προϊόντα αυτά.
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις της εταιρίας, ο διευθύνων σύμβουλος Στέφανος Καπλανίδης επισήμανε ότι η «Μύλοι Καπλανίδη» επενδύει σε καινοτομία και διαφοροποίηση, σε επίπεδο δημιουργίας ειδικών προϊόντων. Πρόκειται για τη δημιουργία σειράς βιολειτουργικών αλεύρων, αλλά και ειδικών προϊόντων διατροφής απαλλαγμένων από γλουτένη, τα οποία αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά περί το Σεπτέμβριο. Να σημειωθεί ότι οι εν λόγω σειρές προϊόντων είναι αποτέλεσμα της μακρόχρονης συνεργασίας τής «Μύλοι Καπλανίδη» με την ερευνητική ομάδα του καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass