Προσλαμβάνονται 780 γιατροί στα ΚΕΠΑ

*Κεραμέως: Προτεραιότητα η διαρκής βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών *Πλέον επιλέγονται από μία απαιτητική διαδικασία υπό το ΑΣΕΠ

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2024 11:31

ΑΘΗΝΑ
Εγκρίθηκε από το ΔΣ του e-ΕΦΚΑ η πρόσληψη 780 ιατρών οι οποίοι θα στελεχώσουν το Ειδικό Σώμα Ιατρών (ΕΣΙ) των υγειονομικών επιτροπών του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

«Η διαρκής βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΚΕΠΑ και η μείωση του χρόνου εξυπηρέτησης των συνανθρώπων μας που έχουν αιτηθεί την έκδοση πιστοποιητικού αναπηρίας, αποτελεί άμεση προτεραιότητα του υπουργείου και του e-ΕΦΚΑ», δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως και υπογράμμισε:
«Για πρώτη φορά μετά το 2011, στελεχώνουμε τις υγειονομικές επιτροπές του Κέντρου με 780 ιατρούς οι οποίοι θα εκπαιδευτούν από τον e-ΕΦΚΑ, ώστε να παρέχουν σύγχρονες, εξειδικευμένες υπηρεσίες, ανταποκρινόμενες απόλυτα στις ανάγκες των συμπολιτών μας. Ταυτόχρονα, σε συνδυασμό και με τη διεύρυνση του πίνακα μη αναστρέψιμων παθήσεων, επιταχύνουμε σημαντικά τους χρόνους αναμονής για την εξέτασή τους, μειώνοντας την ταλαιπωρία που υφίσταντο μέχρι πρότινος. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προκειμένου τα ΚΕΠΑ να εξυπηρετούν διαρκώς πιο αποτελεσματικά τους συνανθρώπους μας που απευθύνονται σε αυτά».
Ο αριθμός των ιατρών που θα εξυπηρετεί τους αιτούντες πιστοποίησης αναπηρίας ανέρχεται σε 1.294, αριθμός υπερδιπλάσιος των 514 ιατρών που υπηρετούν μέχρι σήμερα στα ΚΕΠΑ.
Στόχος είναι η μείωση του χρόνου αναμονής για την εξέταση των ασθενών που αιτούνται έκδοση πιστοποίησης αναπηρίας, καθώς και η συνολική βελτιστοποίηση και επιτάχυνση της εξυπηρέτησης των ευάλωτων συμπολιτών.
ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ
Εν τω μεταξύ σε ανάρτησή της η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως εξέφρασε την ικανοποίηση της για την εφαρμογή του νόμου για τον νέο τρόπο επιλογής διοικήσεων σε φορείς του Δημοσίου.
Οπως αναφέρει η κυρία Κεραμέως: «πλέον οι επικεφαλής των φορέων του Δημοσίου επιλέγονται μέσα από μία απαιτητική διαδικασία υπό το ΑΣΕΠ, με αυστηρά κριτήρια συμμετοχής (πτυχία και εργασιακή εμπειρία σε συνάφεια με την θέση), με συμμετοχή σε διεθνές τεστ δεξιοτήτων, με προσμέτρηση και αξιολόγηση όλων των προσόντων τους από επιτροπή υπό το ΑΣΕΠ».
Η ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως:
Είναι ιδιαίτερη η ικανοποίηση όταν οι νόμοι τους οποίους ετοιμάζει και εισηγείται η Κυβέρνησή μας εφαρμόζονται γρήγορα με απτά αποτελέσματα. Σήμερα ολοκληρώνεται η πρώτη εφαρμογή του νόμου που εισηγήθηκα πριν μερικούς μήνες στην Βουλή ως Υπουργός Εσωτερικών για τον νέο τρόπο επιλογής διοικήσεων σε φορείς του Δημοσίου. Για δεκαετίες στη χώρα μας οι επικεφαλής όλων των φορέων του Δημοσίου επιλέγονταν από την εκάστοτε Κυβέρνηση ελεύθερα δίχως προαπαιτούμενα και κριτήρια. Με νόμο που ετοιμάσαμε με την Υφυπουργό Βιβή Χαραλαμπογιάννη και τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Κιρμικίρογλου, αυτό άλλαξε.
Και πλέον οι επικεφαλής των φορέων του Δημοσίου επιλέγονται μέσα από μία απαιτητική διαδικασία υπό το ΑΣΕΠ, με αυστηρά κριτήρια συμμετοχής (πτυχία και εργασιακή εμπειρία σε συνάφεια με την θέση), με συμμετοχή σε διεθνές τεστ δεξιοτήτων, με προσμέτρηση και αξιολόγηση όλων των προσόντων τους από επιτροπή υπό το ΑΣΕΠ. Εξ ου και ο νόμος αυτός συχνά αναφέρεται ως «Το ΑΣΕΠ των ανώτερων στελεχών», καθότι το ΑΣΕΠ έως τον νόμο αυτό είχε αρμοδιότητα μόνο για προσλήψεις και κρίσεις προϊσταμένων αλλά όχι για τα ανώτερα αυτά στελέχη του Δημοσίου. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη για την θερμή και δημόσια στήριξη του μεγάλου αυτού εγχειρήματος που δεν θα μπορούσε να είχε γίνει πράξη δίχως την υποστήριξη των αρμόδιων Υπουργών, του ΑΣΕΠ, και βεβαίως του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης συνολικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass