Πρωταθλήτρια στην ακρίβεια η Ελλάδα

Με τη βούλα της Eurostat για την Ευρώπη

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2024 12:30

Το 2023, τα ελληνικά νοικοκυριά πλήρωσαν το ακριβότερο γάλα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το επίπεδο τιμών σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες. Η Eurostat έλαβε υπόψη και την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών κάθε χώρας για τον προσδιορισμό του επιπέδου τιμών.

Εκτός από τα γαλακτοκομικά, και οι τιμές άλλων βασικών τροφίμων, όπως τα έλαια-λίπη, το ψωμί και τα δημητριακά, ξεπερνούν τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Αλλά και οι τιμές των αλκοολούχων ποτών να βρίσκονται 51% πάνω από τον μέσο κοινοτικό όρο.
Το 2023, οι τιμές των τροφίμων και μη αλκοολούχων ποτών ήταν 5,7% πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Οι τιμές των γαλακτοκομικών προϊόντων ήταν 38% πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ 27, κάνοντας την Ελλάδα την πιο ακριβή χώρα σε αυτήν την κατηγορία.
Στα έλαια-λίπη, η Ελλάδα ήταν η τέταρτη ακριβότερη χώρα, με τιμές 26,3% πάνω από τον μέσο κοινοτικό όρο. Το ψωμί επίσης είναι ακριβότερο από τον μέσο όρο της Ε.Ε.-27, ενώ οι τιμές στο κρέας και τα φρούτα-λαχανικά ήταν αντίστοιχα 6,3% και 14,10% κάτω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.
Οι τιμές των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην Ελλάδα ήταν 48,6% υψηλότερες από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, με τη χώρα να κατατάσσεται δεύτερη ακριβότερη μετά το Βέλγιο.
Αντίθετα, οι τιμές των υπηρεσιών μεταφορών ήταν 14,7% χαμηλότερες από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, αν και το ίδιο ισχύει και για το επίπεδο εξυπηρέτησης.
Η εστίαση και τα καταλύματα παραμένουν συγκριτικά φθηνότερα, ενώ το 2023 οι τιμές στην ενέργεια ήταν 7% χαμηλότερες σε σύγκριση με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass