Εντείνεται η μάχη κατά της ακρίβειας

ΣΤΑ 4,3 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

Δημοσίευση: 18 Νοε 2023 12:30

Τον νούμερο ένα στόχο της κυβέρνησης αποτελεί η αντιμετώπιση της ακρίβειας και σε αυτό το πλαίσιο δεν διστάζει να επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα όσους αισχροκερδούν.


Μόνο τον Νοέμβριο έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 4,3 εκατομμυρίων σε 7 εταιρείες εκ των οποίων οι 4 είναι πολυεθνικές.

 

Ο ΜΗΝΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ
Οι έλεγχοι της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς εντείνονται και στόχος του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι η πάταξη φαινομένων αισχροκέρδειας εις βάρος των καταναλωτών.
Η αρχή έγινε με την επιβολή προστίμων ενός εκατομμυρίου στην κάθε μία, στις εταιρείες Ελαίς και Procter and Gamble στις 2 Νοεμβρίου.
Στη συνέχεια στις 10 Νοεμβρίου το Υπουργείο Ανάπτυξης επέβαλε πρόστιμα 619.512 ευρώ για αθέμιτη κερδοφορία σε τρεις ελληνικές εταιρείες εμπορίας σχολικών ειδών και συγκεκριμένα στις:
● «ΓΙΟΒΑΣ Α.Ε- Ανώνυμος Εμπορική Τεχνική & Τουριστική Εταιρεία», 253.650 ευρώ
● «NOTOS COM ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ, ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΕΤΑΙΡΕΙΑ», 290.950 ευρώ
● «GRAFFITI A.E.» 74.912 ευρώ
Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 1.672.000 ευρώ σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας.
Συγκεκριμένα, επιβάλλεται:
Πρόστιμο 1.000.000 ευρώ στην εταιρεία Johnson & Johnson ΕΛΛΑΣ - ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.Πρόστιμο 672.000 ευρώ στην εταιρεία COLGATE PALMOLIVE ΕΜΠΟΡΙΚΗ (ΕΛΛΑΣ) ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.

 

ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ
Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας έχει διαμηνύσει ότι όσες εταιρείες κερδοσκοπούν εις βάρος των καταναλωτών έχουν διορία δύο μηνών για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα. «Είναι πλέον σαφέστατο προς όλες τις πλευρές ότι οποιαδήποτε παράβαση δεν γίνεται ανεκτή. Οι έλεγχοι των Υπηρεσιών μας είναι συνεχείς και αδιάλειπτοι και σε όλες τις περιπτώσεις όπου διαπιστώνονται παρανομίες επιβάλλονται πρόστιμα.
Η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να χτυπήσει την αισχροκέρδεια στη ρίζα της και να ενισχύσει με όλους τους δυνατούς τρόπους τη λειτουργία της αγοράς και τον υγιή ανταγωνισμό προς όφελος των νοικοκυριών και όλων των συμπολιτών μας. Για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως και για το υπουργείο Ανάπτυξης, η μάχη για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας είναι ύψιστης προτεραιότητας», δήλωσε ο κ. Σκρέκας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass