Στο 2,4% έπεσε ο πληθωρισμός

ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2023 12:27

Νέα υποχώρηση κατά σχεδόν κατά μία μονάδα κατέγραψε τον Αύγουστο ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη και κατά 1,1% στην Ελλάδα σε μια σημαντική αποκλιμάκωση, που υπερέβη τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Eurostat o εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ελλάδα υποχώρησε από 3,5% τον Αύγουστο στο 2,4% τον Σεπτέμβριο στην τρίτη χαμηλότερη μέτρηση μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, ενώ για το σύνολο της ευρωζώνης υποχώρησε στο 4,3% από 5,2% τον Ιούλιο. Πάντως σε επίπεδο μήνα, οι τιμές στην Ελλάδα αυξήθηκαν τον Αύγουστο με ρυθμό 1,9%, δηλαδή τον υψηλότερο στην ευρωζώνη, μπροστά από την Ιταλία (1,7%) και την Αυστρία (1%).
Σημαντική ανάσα η υποχώρηση στο 4,5% από 5,3% τον Αύγουστο του δομικού πληθωρισμού (εξαιρεί στοιχεία με ευμετάβλητες τιμές όπως η ενέργεια και τα τρόφιμα) στο χαμηλότερο επίπεδο ενός έτους, όπως σημειώνει το Bloomberg, εξέλιξη που αναμένεται να αφήσει περιθώριο στην ΕΚΤ να ολοκληρώσει τον κύκλο αυξήσεων των επιτοκίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass