ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:

Αμεση καταγραφή ζημιών στη Θεσσαλία

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2023 11:00

Καταγραφή των ζημιών και των δυσλειτουργιών που αντιμετωπίζουν οι βιομηχανίες της Θεσσαλίας, καθώς και δημιουργία ειδικού γραφείου στη Λάρισα και στον Βόλο για θέματα επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κακοκαιρία, ώστε να παρέχεται κάθε δυνατή πληροφορία και ενημέρωση, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή, με συμμετοχή εκπροσώπων από τον ΣΕΒ, τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος και τον Σύνδεσμο Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, πέρα από τις εξαιρετικές δυσκολίες των κατοίκων της περιοχής, η πρώτη εκτίμηση είναι πως η περιφέρεια έχει υποστεί τεράστια καταστροφή σε υποδομές και εγκαταστάσεις επιχειρήσεων με επακόλουθο τη δυσλειτουργία ή τη διακοπή λειτουργίας τους. Επίσης, καταστροφικό πλήγμα δέχθηκε ο πρωτογενής τομέας.
«Η Συντονιστική Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων των ΣΒΘΣΕ, ΣΘΕΒ και ΣΕΒ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις κεντρικές και τοπικές Αρχές, ώστε με συντονισμένες προσπάθειες να οργανωθούν περαιτέρω ενέργειες προς κάθε αρμόδιο φορέα, που θα αναλάβει την αποκατάσταση της κανονικότητας στη λειτουργία των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία.
Οι φορείς υποστήριξης της επιχειρηματικότητας και ειδικότερα της Βιομηχανίας – Μεταποίησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στέκονται αρωγοί στις πρωτοφανείς δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της περιοχής. Συνενώνουν τις δυνάμεις τους, με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων προς τις αρμόδιες Αρχές για την άμεση συνδρομή της Πολιτείας στην αποκατάσταση των καταστροφών και τη στήριξη των πληγέντων», τονίζεται στην ανακοίνωση.

 

Ξεκινά από σήμερα Γραφείο Υποστήριξης στη ΔΟΥ Λάρισας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΩΓΗ

Στη δημιουργία ειδικών γραφείων, τα οποία θα βοηθούν τους πληγέντες από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία να υποβάλουν αίτηση, ώστε να ενταχθούν στις ενισχύσεις της πλατφόρμας Αρωγή, προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Στα γραφεία αυτά, τα οποία βρίσκονται μέσα στις ΔΟΥ των πληγεισών περιοχών, μπορούν να απευθύνονται όσοι δικαιούνται τις ενισχύσεις από την ψηφιακή πλατφόρμα και δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν μαζί τους τους κωδικούς Taxisnet. Σε περίπτωση απώλειας των κωδικών αυτών, οι πληγέντες θα μπορούν να πάρουν κλειδάριθμο και να αποκτήσουν επί τόπου νέους κωδικούς. Τα γραφεία θα λειτουργούν καθημερινά από σήμερα Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023, στις ΔΟΥ Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και Βόλου, από τις 8:00 έως τις 15:30.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass