Μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν

- ΖΗΤΑ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ - ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΖΗΤΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ - ΤΟ ΕΚΛ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2023 11:05

Μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πλημμύρες  ζητά το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, που συνεδρίασε εκτάκτως χθες.
Αναλυτικότερα όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του συνεδρίασε για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους συναδέλφους  εμπόρους και στα μέλη του στην Π.Ε. Λάρισας και ιδιαίτερα στην περιοχή της οδού Βόλου που έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές, από τα πλημμυρικά φαινόμενα που αντιμετωπίζουμε τις τελευταίες ημέρες.
Απευθύνει κάλεσμα στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί να συμπληρώσουν την φόρμα στο παρακάτω link ώστε να γίνει άμεσα η καταγραφή τους από το  Επιμελητήριο Λάρισας  
https://forms.gle/wz5jbeUwTiFVLVjV6
Ζητά παράλληλα από την πολιτεία «να παρθούν άμεσα μέτρα για τους μικρούς εμπόρους και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης  που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες και συγκεκριμένα: Να ξεκινήσει άμεσα η πλήρης και ουσιαστική καταγραφή από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς, όλων των ζημιών, με ουσιαστική στήριξη και αποκατάσταση όλων των πληγέντων συναδέλφων.
Να δοθεί άμεση έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πληγέντων μικρών εμπόρων και αυτοαπασχολούμενων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες επιβίωσης. Απαλλαγή από όλα τα δημοτικά τέλη για τους συγκεκριμένους συναδέλφους.
Αναστολή όλων των ρυθμίσεων τους σε εφορία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, παρόχους ενέργειας,  να μη χαθεί καμία ρύθμιση. Άμεση αποκατάσταση ζημιών στις υποδομές που καταστράφηκαν. Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας για να αποφευχθούν νέες καταστροφές το επόμενο διάστημα.
Αυτά τα αιτήματα που αναφέρουμε παραπάνω μπορούν να δώσουν μια προσωρινή ανάσα ανακούφισης στους επαγγελματίες της περιοχής.
Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας θα πάρει το προσεχές διάστημα πρωτοβουλίες για την στήριξη και την αλληλεγγύη των συναδέλφων και συνανθρώπων μας στα γύρω χωριά της πόλης μας».
ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Εξ άλλου «παρακαλούνται οι επιχειρήσεις οι οποίες  εδρεύουν στην Π.Ε. Λάρισας να ενημερώσουν ΑΜΕΣΑ το Επιμελητήριο Λάρισας για τις ζημιές που έχουν υποστεί από τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα, προκυμμένου να καταγραφούν οι ζημιές που έχουν υποστεί.
Η προσπάθεια αυτή γίνεται ώστε να υπάρξει πλήρη εικόνα των ζημιών για την διεκδίκηση των αντίστοιχων αποζημιώσεων από το κράτος.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την φόρμα  μέσω του συνδέσμου https://forms.gle/wz5jbeUwTiFVLVjV6  ώστε να καταγραφεί η δήλωση ζημιών της επιχείρηση σας από το Επιμελητήριο Λάρισας.
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ  
Μήνυμα συμπαράστασης στέλνει το Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, προς τους πληγέντες συμπολίτες μας από την κακοκαιρία.
Σημειώνει ότι «σύσσωμοι οι οικονομολόγοι  της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στέλνουμε μήνυμα συμπαράστασης σε όλους τους πληγέντες, από την εξελισσόμενη κακοκαιρία «Daniel»,  κατοίκους της Θεσσαλίας και στεκόμαστε δίπλα τους αυτές τις δύσκολες ώρες.
Καλούμε την Πολιτεία να ενεργήσει άμεσα και αποτελεσματικά, ώστε η οικονομία των πληγέντων περιοχών να μπορέσει να ορθοποδήσει σύντομα. Τα μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου έχουν την εμπειρία και τις γνώσεις  για να βοηθήσουν στην οικονομική αναγέννηση των περιοχών αυτών.
Στα πλαίσια της αλληλεγγύης, προς τους συναδέλφους λογιστές των πληγέντων περιοχών, θα ζητηθεί παράταση, από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, για όλες τις δηλωτικές υποχρεώσεις έως τέλος Οκτωβρίου 2023».  
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ  
ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΛ
Στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης προχωρά το Εργατικό Κέντρο Λάρισας σημειώνοντας πως «με όπλο μας την αλληλεγγύη χτίζουμε τείχη προστασίας απέναντι στην «επιλεκτική» κρατική ανυπαρξία».
Όπως σημειώνεται «για ακόμη μια φορά γινόμαστε με τον πιο τραγικό τρόπο στο ίδιο έργο θεατές. Χωριά  σε ολόκληρη τη Θεσσαλία και στον Νομό μας πνίγονται από την ανυπαρξία, εδώ και χρόνια, των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, από τα βουλωμένα φρεάτια, από το ανεπαρκές δίκτυο όμβριων υδάτων, από τις κακοτεχνίες.  
Όπως και στις πρόσφατες πυρκαγιές στην περιοχή, αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές ανά τόπους τα έργα προστασίας της ζωής και της λαϊκής περιουσίας τα θεωρούν «κόστος», ενώ την ίδια στιγμή πασχίζουν για τα δισεκατομμύρια που κατευθύνονται στο «όφελος» των επιχειρηματικών ομίλων.  
Τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνονται είναι τα εξής: Εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα). Χυμούς. Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.α). Φρυγανιές,  παξιμάδια, μπισκότα, κρουασάν, μπάρες δημητριακών, παστέλια. Είδη ατομικής υγιεινής (Πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας)».   
ΑΔΕΔΥ  
Τέλος η Ε.Γ. του νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ ν. Λάρισας «εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια των συνανθρώπων μας, που έχασαν τη ζωή τους  λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τη Θεσσαλία, καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση σε όλους όσοι υπέστησαν ανεπανόρθωτες ζημιές και καταστροφή των περιουσιών τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass