ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Μειωμένη η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα

ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2023 11:42

Τελευταία ημέρα των θερινών εκπτώσεων χθες, και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας (ΕΣΑ) παρουσίασε τα αποτελέσματα έρευνας που έκανε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας σε 400 εμπορικά καταστήματα σε όλη την Αττική.  
Από την έρευνα προκύπτει αρνητική εικόνα για το 50% των εμπορικών καταστημάτων που κατέγραψαν τζίρο την περίοδο των θερινών εκπτώσεων χαμηλότερο από πέρυσι, είπε στην ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Μάκης Σαββίδης.
Αυτό οφείλεται στο ότι ο καταναλωτής δεν έχει πλέον διαθέσιμο εισόδημα για κατανάλωση καθώς όλα του τα χρήματα ξοδεύονται στα σουπερμάρκετ, είπε.
Στα σουπερμάρκετ οι τιμές τους τελευταίους μήνες αυξάνονται με ρυθμούς πάνω από τον πληθωρισμό, με αποτέλεσμα το εισόδημα των πολιτών να εξανεμίζεται, να μην μένουν χρήματα για την υπόλοιπη οικονομία, είπε.
Όσον αφορά στον τουρισμό, πήγαμε καλά στις αφίξεις, δεν πήγαμε καλά στις εισπράξεις, ειδικά για το εμπόριο, όπως πέρυσι. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας έχει επισημάνει την ανάγκη να στραφούν οι προσπάθειες στην προσέλκυση τουριστών υψηλού εισοδήματος, γιατί όσο μεγάλη κι αν είναι η ποσότητα τουριστών χαμηλού εισοδήματος δεν αποδίδει τα αναμενόμενα, είπε.
Η επόμενη εκπτωτική περίοδος, η χειμερινή, θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass