Κ. ΣΚΡΕΚΑΣ:

Αυστηρά πρόστιμα για εικονικές εκπτώσεις

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΠΑΓΙΔΕΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΙΖΩ

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2023 11:06

Για πολύ αυστηρά πρόστιμα σε περιπτώσεις πλασματικών ή εικονικών εκπτώσεων προειδοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, με αφορμή τη χθεσινή  έναρξη των θερινών εκπτώσεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκρέκας, κατά το προηγούμενο διάστημα, έχουν συλλεχθεί τιμές προϊόντων από εκατοντάδες καταστήματα, και οι έλεγχοι πραγματοποιούνται και με ηλεκτρονικά μέσα, πέρα από τους επιτόπιους ελέγχους.
Ο υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος βρέθηκε χθες σε εμπορικούς δρόμους στο κέντρο της Αθήνας, συνοδευόμενος από το γενικό γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρη Αναγνωστόπουλο και από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρο Καφούνη, συζήτησε με εμπόρους, εργαζόμενους και καταναλωτές για την κίνηση στην αγορά τόσο στην πρώτη ημέρα των εκπτώσεων όσο και καθ’ όλο το 2023.
«Επισκεφθήκαμε την αγορά όπου συζητήσαμε με εμπόρους, εργαζόμενους και καταναλωτές και διαπιστώσαμε υπερεπάρκεια προϊόντων, μεγάλες εκπτώσεις, πολύ καλές τιμές και έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον», σημείωσε ο υπουργός.
Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, τα πρώτα δείγματα είναι θετικά και φαίνεται ότι το πρώτο εξάμηνο του έτους, έχει πάει καλύτερα από το αντίστοιχο περσινό πρώτο εξάμηνο.
«Εμείς, ως αρμόδιο υπουργείο, διασφαλίζουμε με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ότι θα υπάρχουν δίκαιες εκπτώσεις για τους καταναλωτές. Θέλουμε να αποτρέψουμε φαινόμενα των παραπλανητικών εκπτώσεων και θέλω να διαβεβαιώσω τους καταναλωτές ότι ο κρατικός μηχανισμός θα κάνει ό,τι χρειάζεται για την προστασία τους από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές», πρόσθεσε.
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ
Οι καταναλωτές πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να προγραμματίζουμε τις αγορές μας και κατά την περίοδο των εκπτώσεων με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες τονίζει η πρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ Παναγιώτα Καλαποθαράκου.
H ίδια συμβουλεύει να κάνουμε έρευνα αγοράς και να συγκρίνουμε τις τιμές και ποιότητα. Όλοι οι έμποροι είναι υποχρεωμένοι την περίοδο των εκπτώσεων να αναφέρουν δύο τιμές, την αρχική και την τιμή μετά την έκπτωση, είπε.
Το ποσοστό της έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτικό να αναγράφεται, κι οι καταναλωτές δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε από τα μεγάλα εκπτωτικά ποσοστά στις βιτρίνες. Να προσέχουμε τις τιμές ανά είδος που μας ενδιαφέρει, όπως αυτές αναγράφονται μέσα στο κατάστημα, να ρωτάμε και να ελέγχουμε την τελική τιμή που θα πληρώσουμε αν την αντέχει η τσέπη μας.
Μεγάλη προσοχή πρέπει να δίνεται στα ελαττωματικά προϊόντα. Αν κάποιος αγοράσει ελαττωματικό προϊόν την περίοδο των εκπτώσεων, έχει το δικαίωμα ή να ζητήσει την αλλαγή του με άλλο παρόμοιο προϊόν ή να ζητήσει την επιστροφή των χρημάτων του, είπε.
Μεγάλη προσοχή επίσης πρέπει να δοθεί στις προσφορές, που αφορούν υπόλοιπα από προηγούμενες σεζόν και σε αυτά τα είδη αλλαγές δεν γίνονται. Τα είδη αυτά πρέπει να επισημαίνονται με ειδικές ταμπέλες μέσα στα καταστήματα, τόνισε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass