Παράταση για το «Καλάθι του νοικοκυριού»

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2023 11:39

Έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2023 παρατείνεται η πρωτοβουλία «Καλάθι του νοικοκυριού», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ανάπτυξης.
Παράλληλα, τονίζεται ότι θα επεκταθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023 το μέτρο του μέγιστου περιθωρίου κέρδους για τις επιχειρήσεις που εμπορεύονται βασικά καταναλωτικά προϊόντα και καύσιμα προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα αθέμιτης κερδοφορίας εις βάρος των καταναλωτών.
Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη κατά τη διάρκεια του πρώτου Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας και του πληθωρισμού που έχει στη φαρέτρα της η νέα κυβέρνηση.
Και όπως αποκάλυψε κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του από την υπηρεσιακή υπουργό Ελένη Λουρή, η καταπολέμηση της ακρίβειας και του πληθωρισμού είναι προτεραιότητα της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης. Μιλώντας για το «Καλάθι του νοικοκυριού», ο κ. Σκρέκας είχε πει ότι μέτρα όπως αυτό θα συνεχιστούν αφού βοήθησε στην τιθάσευση του πληθωρισμού.
Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ
Περαιτέρω επιβράδυνση φαίνεται ότι κατέγραψε στην Ελλάδα ο πληθωρισμός τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα έναν χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες Παρασκευή η επίσημη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Eurostat. Ειδικότερα, τον Ιούνιο οι τιμές καταναλωτή υποχώρησαν στο 2,7%, από 4,1%, ενώ σε μηνιαία βάση αυξήθηκαν κατά 0,9%.
Παράλληλα, ταχύτητα κατέβασε ο πληθωρισμός σε ετήσια βάση και στην Ευρωζώνη, διαμορφούμενες στο 5,5%, από 6,1% τον Μάιο,  ενώ σε μηνιαία βάση ενισχύθηκε κατά 0,3%.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass