Δεν τραβάει η ρύθμιση των 36-72 δόσεων

ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΛΙΦΤΙΝΓΚ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2023 11:36

Η νέα ρύθμιση των 36-72 δόσεων για χρέη στην Εφορία δεν «τραβάει», η συμμετοχή των φορολογουμένων κινείται με ρυθμούς χελώνας και αυτό οφείλεται κυρίως στις αυστηρές προϋποθέσεις ένταξης που αφήνουν εκτός νυμφώνος πολλούς οφειλέτες.
Οκτώ στους δέκα που υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής «κόβονται», διότι δεν πληρούν τους όρους, γεγονός που καταδεικνύει με εμφατικό τρόπο ότι η νέα ρύθμιση για χρέη στην Εφορία είναι δώρον-άδωρον για τους φορολογούμενους.
Με δεδομένη τη «χαμηλή πτήση» της ρύθμισης και λαμβάνοντας υπόψη τη δυσμενή κριτική που άσκησε η Κομισιόν (έκανε λόγο για ρυθμίσεις που υπομονεύουν την αξιοπιστία του βασικού συστήματος και είναι επιζήμιες για την πειθαρχία στις πληρωμές), το Υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται σχέδια για «λίφτινγκ» στο σχήμα των 36-72 δόσεων.
Τα σχέδια που τίθενται επί τάπητος και θα εφαρμοστούν από την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ που θα προκύψει μετά τις εκλογές έχουν ως σημείο αναφοράς τη βελτίωση των ορών της ρύθμισης, με απώτερο στόχο αυτή να γίνει προσβάσιμη σε περισσότερους οφειλέτες. Η χαλάρωση των όρων ένταξης και ο περιορισμός των «κοφτών» που πετάει εκτός συστήματος χιλιάδες οφειλέτες βρίσκεται στην προμετωπίδα των σχεδιασμών.
Τρανταχτό παράδειγμα είναι η αυστηρή προϋπόθεση που προβλέπει τη μη ύπαρξη αρρύθμιστων οφειλών την 1η Νοεμβρίου του 2021 και ταυτόχρονα την καταβολή όλων των δόσεων των παλαιών ρυθμίσεων των 120 ή 72 δόσεων (χρέη πανδημίας), εφόσον οι οφειλέτες είχαν τέτοιες ρυθμίσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass