Αυξήσεις μισθών 10,5% στην εστίαση

ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2023 12:27

Αύξηση 10,5% για την επόμενη διετία (2023 – 2024) αναμένεται να λάβουν περίπου 400.000 εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού, καθώς βρίσκεται «επί θύραις» η συμφωνία για νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ). Η κρίσιμη συνάντηση ανάμεσα στους εκπροσώπους των εργοδοτών και των εργαζομένων βρίσκεται σε εξέλιξη και σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», το βασικό πεδίο της συμφωνίας θα αφορά το ποσοστό της αύξησης, η οποία θα δοθεί σε δύο δόσεις. Αρχικά θα ενσωματωθεί αύξηση 5,5% στους μισθούς των εργαζομένων, αναδρομικά από την 1η Ιουνίου του τρέχοντος έτους.
Εν συνεχεία, το υπόλοιπο 5% της συμφωνίας θα δοθεί έναν χρόνο μετά, δηλαδή την 1η Ιουνίου 2024. Η συμφωνία θα επικεντρώνεται σε δύο άλλα σημεία, που αποτελούσαν κατά το παρελθόν πεδίο τριβής ανάμεσα στις δύο πλευρές. Με δεδομένο ότι θα εφαρμοστεί το 40ωρο σε εβδομαδιαία βάση θα ισχύουν τα εξής:
* Όσοι θα εργάζονται έκτη ημέρα την εβδομάδα, θα λαμβάνουν επιπλέον αμοιβή για την εργασία τους, αλλά και πρόσθετο ένσημο. Έτσι, εκτιμάται ότι θα περιοριστούν φαινόμενα μαύρης εργασίας που είχαν παρατηρηθεί κατά την έκτη ημέρα απασχόλησης.
* Όσοι θα δουλεύουν την Κυριακή, εκτός από την προσαύξηση που ορίζει ο νόμος (75%) επί του μισθού, θα λαμβάνουν και ένα πρόσθετο 20% στο ωρομίσθιό τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass