Στο Επιμελητήριο η Ενωση Διαμεσολαβητών Λάρισας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2023 15:35

H Ένωση Διαμεσολαβητών Λάρισας εκπροσωπούμενη από την Παναγιώτα Χριστοφορίδου (Πρόεδρο), Αφροδίτη Κόκκα (Α΄ Αντιπρόεδρο), Ευαγγελία Νικολάου (Β΄ Αντιπρόεδρο) και Βασιλική Γούλα (Ταμία), συναντήθηκε στα γραφεία του Επιμελητηρίου Λάρισας με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Σωτήρη Γιαννακόπουλο, τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Παπαλέξη και τη βουλευτή κα Στέλλα Μπίζιου, με θέμα συζήτησης τον θεσμό της διαμεσολάβησης.


Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:
«Όλοι συμφωνήσαμε πως η Λάρισα με την πλούσια επιχειρηματική δραστηριότητα μπορεί να ωφεληθεί από τον θεσμό που προσφέρει εξοικονόμηση χρόνου και κόστους, εμπιστευτικότητα, απόρρητο και επιπλέον εκτελεστότητα συμφωνίας. Η Διαμεσολάβηση συμβάλλει στην επίλυση των διαφορών και ταυτόχρονα προστατεύει και διαφυλάσσει τις σχέσεις των μερών, καθώς η συμφωνία είναι αποτέλεσμα της βούλησης των μερών και όχι ενός Δικαστηρίου που τους την επιβάλλει. Η ‘Ένωση Διαμεσολαβητών Λάρισας απαρτίζεται από καταρτισμένους διαμεσολαβητές που με την εμπειρία τους και τις συνεχείς μετεκπαιδεύσεις τους, μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τον επιχειρηματικό κόσμο στην επίλυση των εμπορικών διαφορών του. Είναι λοιπόν σημαντικό οι έμποροι και επιχειρηματίες της πόλης να ενημερωθούν για την λειτουργία του θεσμού, ώστε να γνωρίζουν ότι τα Δικαστήρια δεν είναι μονόδρομος όταν πρόκειται για την επίλυση των διαφορών τους και προς αυτόν τον σκοπό το Επιμελητήριο και η Ένωση Διαμεσολαβητών συμφώνησαν από κοινού στον σχεδιασμό μελλοντικών δράσεων. H Ένωση Διαμεσολαβητών Λάρισας ευχαριστεί πολύ τους κ.κ Σ. Γιαννακόπουλο και Δ. Παπαλέξη για την πρόσκληση και την τόσο παραγωγική συζήτηση, καθώς και τη συνάδελφο/διαμεσολαβήτρια και υποψήφια βουλευτή κα Στέλλα Μπίζιου που είχε την πρωτοβουλία της δράσης αυτής».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass