Ξεπέρασαν τα 6 δισ. ευρώ τα μέτρα στήριξης της οικονομίας

Η ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟ ΠΙΟ ΔΑΠΑΝΗΡΟ ΜΕΤΡΟ

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2021 8:40

Ξεπέρασαν κατά τους πρώτους επτά μήνες του χρόνου τα 6 δισ. ευρώ οι δαπάνες του κράτους για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, όπως προκύπτει από τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ο οποίος ωστόσο κινήθηκε εντός -αναθεωρημένων, βεβαίως-στόχων.

Το πιο δαπανηρό μέτρο ήταν η επιστρεπτέα προκαταβολή, για την οποία διατέθηκαν 2,726 δισ. ευρώ. Δεύτερη, η αποζημίωση ειδικού σκοπού που απορρόφησε 1,871 δισ. ευρώ. Για την αποζημίωση των ιδιοκτητών ακινήτων, λόγω μειωμένων μισθωμάτων που λαμβάνουν, δαπανήθηκαν 715 εκατ. ευρώ, για την πληρωμή δανείων των πληγέντων από την πανδημία επιχορηγήθηκε ο ΟΠΕΚΑ με 200 εκατ. ευρώ, για την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την COVID-19 στις περιφέρειες το ΠΔΕ διέθεσε 493 εκατ. ευρώ, για την επιδότηση τόκων δανείων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων δόθηκαν 104 εκατ. ευρώ από το ΠΔΕ και για τις δαπάνες σχετικά με το Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων δόθηκαν 220 εκατ. ευρώ πάλι από το ΠΔΕ. Σύνολο 6,329 δισ. ευρώ ο μέχρι στιγμής απολογισμός της πανδημίας στο σκέλος των δαπανών του προϋπολογισμού, χωρίς να υπολογίζονται οι απώλειες εσόδων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass