Στο… περίμενε έναν ακόμη μήνα για τα αναδρομικά

ΚΑΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Δημοσίευση: 18 Αυγ 2021 8:00

Υπομονή τουλάχιστον έναν ακόμη μήνα θα πρέπει να κάνουν χιλιάδες συνταξιούχοι που πήραν σύνταξη πριν από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου, ενώ είχαν πάνω από 30 έτη ασφάλισης, προκειμένου να λάβουν τις νέες αυξημένες συντάξεις τους και τα αναδρομικά τους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περισσότεροι από 150.000 «παλαιοί» συνταξιούχοι (πριν από τον νόμο Κατρούγκαλου) αναμένουν εδώ και 23 μήνες, τις νέες αυξημένες τους συντάξεις, όπως αυτές θα προκύψουν μετά τον επανυπολογισμό τους βάσει των βελτιωμένων ποσοστών αναπλήρωσης, για τα έτη ασφάλισης από 30,1 και έως 40. Και σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό του ΕΦΚΑ, οι πληρωμές των αυξήσεων θα προηγηθούν των αναδρομικών. Εν αναμονή βρίσκονται δε, και χιλιάδες «νέοι» συνταξιούχοι, «δύσκολες υποθέσεις» με παράλληλη απασχόληση καθώς και όσοι συνταξιοδοτήθηκαν μετά την ψήφιση του νόμου Βρούτση, τον Φεβρουάριο του 2020.
Τον Αύγουστο, οι πληρωμές αφορούν κατά κύριο λόγο νέες αποφάσεις για εφάπαξ, επιδόματα και διάφορες παροχές σε είδος και βέβαια τις συντάξεις Σεπτεμβρίου, που θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται από την Τετάρτη 25 Αυγούστου και μετά. Αναλυτικά, περισσότεροι από 150.000 συνταξιούχοι με πάνω από 30 έτη ασφάλισης, πριν από τον Μάιο του 2016, δεν έχουν λάβει ούτε τις νέες αυξημένες τους συντάξεις, ούτε τα αναδρομικά ποσά που αντιστοιχούν σε τουλάχιστον 23 μήνες. Αυτοί, σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτα θα δουν τις νέες αυξημένες συντάξεις και στη συνέχεια, με άλλη πληρωμή, τα αναδρομικά.
Παράλληλα, εντός του φθινοπώρου εκτιμάται ότι θα πληρωθούν και περιπτώσεις συνταξιούχων με παράλληλη ασφάλιση, διεθνείς συντάξεις ή συνταξιούχοι που απασχολούνται, και οι οποίοι δεν έχουν λάβει αυξήσεις και αναδρομικά, ακόμη κι αν συνταξιοδοτήθηκαν μετά τον Μάιο του 2016. Ήδη, περίπου 29.000 «νέοι» συνταξιούχοι, δεν πληρώθηκαν τα αναδρομικά τον προηγούμενο μήνα, καθώς καθυστερεί ο επανυπολογισμός των συντάξεών τους. Τέλος, με άλλη πληρωμή, πιθανότατα προς το τέλος του έτους, αναμένεται να λάβουν τα ποσά που δικαιούνται οι κληρονόμοι, για τους οποίους εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθεί ειδική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass