Μειωμένες οι παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης

ΠΙΕΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟΙ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΦΚ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ

Δημοσίευση: 27 Νοε 2019 15:45

Προβληματισμός επικρατεί στους πρατηριούχους και διακινητές πετρελαίου θέρμανσης, λόγω της μείωσης των παραγγελιών κάθε χρόνο και των πωλήσεων των πετρελαιοειδών προϊόντων γενικότερα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.) 

«Το φαινόμενο που εντείνεται την τελευταία δεκαετία οξύνει το κλίμα αβεβαιότητας σε έναν κλάδο που πλήττεται βαθύτατα από την ύφεση», σημειώνει η ομοσπονδία και «εκφράζοντας τον προβληματισμό των μελών της, προτείνει τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) σε όλα τα πετρελαιοειδή προϊόντα στον μέσο όρο τουλάχιστον των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο δε πετρέλαιο θέρμανσης προτείνει τη μείωσή του στα επίπεδα του Μαρτίου 2011, δηλαδή 60 ευρώ τα 1000 λίτρα, αντί των 280 ευρώ που είναι σήμερα».

Η πρόταση της ΠΟΠΕΚ για τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας, βάζει τέλος στο αναχρονιστικό και δυσερμήνευτο καθεστώς των επιδοτήσεων. «Η διαφορετική φορολόγηση του πετρελαίου κίνησης και του πετρελαίου θέρμανσης καθιερώθηκε το 1992 με το σκεπτικό ότι η θέρμανση ανήκει στα βασικά αγαθά και επομένως η φορολόγησή της με υψηλό συντελεστή είναι κοινωνικά άδικη, αφού πλήττει αναλογικά περισσότερο τα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού» καταλήγει η ανακοίνωση.

Να θυμίσουμε στο μεταξύ πως από την περασμένη εβδομάδα βρίσκεται σε εξέλιξη η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στη σχετική εφαρμογή του Taxisnet, μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου 2019 ενώ οι αγορές πετρελαίου θα πρέπει να έχουν γίνει από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019. Το επίδομα της χειμερινής περιόδου σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Για τη χειμερινή περίοδο το επίδομα θα διατεθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2021 το αργότερο. Επιδίωξη είναι το επίδομα να ωφελήσει κυρίως αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass