Αλλαγές στο καθεστώς εκπτώσεων και προσφορών

ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 24 Νοε 2018 22:00

Νέο κύκλο συναντήσεων με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Στέργιο Πιτσιόρλα ώστε να αναθεωρηθεί το νομοθετικό πλαίσιο των εκπτώσεων και των προσφορών, ξεκίνησε ο εμπορικός κόσμος.
Με νωπά τα αποτελέσματα των φετινών ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων, που για μια ακόμη φορά κατέγραψαν την αναποτελεσματικότητα του θεσμού στην αναθέρμανση του τζίρου και στην  επιχειρηματική δράση, η ΕΣΕΕ και καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη νέος κύκλος προσφορών, θεωρεί αναγκαία τη συνολικής αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι εκπτώσεις και οι προσφορές.  


«Εχουμε φτάσει να έχουμε περίπου 150 μέρες προσφορές κι εκπτώσεις τον χρόνο, κάτι που οδηγεί σε αναίρεση του ίδιου του νοήματος των εκπτώσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας   Κορκίδης. Σημειώνεται ότι το υφιστάμενο πλαίσιο έχει διαμορφωθεί κατόπιν εμμονής των θεσμών για άνοιγμα προσφορών κι εκπτώσεων καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ανάλογη είναι και η θέση του εμπορικού κόσμου της Λάρισας. Οι διαρκείς εκπτώσεις και προσφορές απαξιώνουν την ίδια την αγορά καθώς περνούν σχεδόν απαρατήρητες για το κλάδο του λιανικού εμπορίου και μάλλον αδιάφορα για τους καταναλωτές... «Δεν είναι δυνατόν όλο τον χρόνο να γίνονται τακτικές και ενδιάμεσες εκπτώσεις, τονίζουν στελέχη της. Έξι μήνες εκπτώσεων τον χρόνο και προσφορές... οποτεδήποτε, δεν αφήνουν περιθώρια αγοραστικής αναθέρμανσης. Πρέπει να δούμε με μεγαλύτερο ρεαλισμό το ζήτημα των εκπτώσεων. Δεν χρειάζονται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, δεν χρειάζονται οι πολλές Κυριακές. Οι τακτικές εκπτώσεις (χειμερινές και θερινές) και τρεις Κυριακές ανοιχτά τον χρόνο τα καταστήματα αρκούν για να τονώσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών.  
Να επισημάνουμε πάντως πως και το Υπουργείο Οικονομικών έχει πειστεί πλέον μετά από διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς πως χρειάζονται ο αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο και για αυτό στο τραπέζι της συζήτησης και επιμέρους θέματα που σχετίζονται με την τήρηση της νομοθεσίας, όπως εάν τηρείται στην περίοδο των προσφορών ο περιορισμός της πώλησης με χαμηλότερη τιμή μέχρι και του 50% των εμπορευμάτων, ή αν τηρείται διαφάνεια στις μειώσεις τιμών, ή αν προστατεύεται ο καταναλωτής.
Πάντως οι όποιες αλλαγές γίνουν θα ισχύσουν από τη νέα χρονιά ενώ το όλο θέμα θα αποτελέσει κυρίαρχο ζήτημα για τη νέα διοίκηση της ΕΣΕΕ που θα εκλεγεί αύριο Κυριακή 25 Νοεμβρίου.
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΕΕ
Παρενθετικά να σημειώσουμε πως στις εκλογές της ΕΣΕΕ υποψήφιοι θα είναι και επτά εκπρόσωποι του τοπικού εμπορίου του ν. Λάρισας  
Συγκεκριμένα μέσω του συνδυασμού «ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ» διεκδικεί την επανεκλογή του ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας (ΟΕΕΘ)  και πρώην πρόεδρος του ΕΣΛ Γιώργος Τσιαπλές, ενώ υποψήφιοι για την Ελεγκτική Επιτροπή από τον ίδιο συνδυασμό είναι ο νυν πρόεδρος του Ε.Σ.Λ. Χ. Παπαδόπουλος και ο αντιπρόεδρος της ΟΕΕΘ και πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας Δημήτριος Οικονόμου.
Στον συνδυασμό «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ» υποψήφιοι για το Δ.Σ. είναι ο  α΄ αντιπρόεδρος Περικλής Καζαντζίδης, το μέλος του ΕΣΛ και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Αγησίλαος Τριγάζης και οι αντιπρόσωποι στην ΕΣΕΕ Βασίλειος Γκρίμπας και Γεώργιος Καραβίδας. Τέλος στον συνδυασμό «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ» υποψήφιος για το Δ.Σ. θα είναι ο Τυρναβίτης Τηλέμαχος Κατσικαβέλας, μέλος της διοίκησης του εμπορικού συλλόγου της περιοχής.

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass