Αύξηση 10% στις καταθέσεις της Συνεταιριστικής Θεσσαλίας

* ΘΕΤΙΚΟΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΟ 2017

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2018 15:30
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Αναστ. Λάππας στη Γενική Συνέλευση Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Αναστ. Λάππας στη Γενική Συνέλευση

Με καθαρή κερδοφορία στα 852.000 ευρώ και με εντυπωσιακή αύξηση 10% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση του υπολοίπου των καταθέσεων πελατών έκλεισε το 2017 για την Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας.

Στη διάρκεια της προχθεσινής γενική συνέλευσης της Τράπεζας ο πρόεδρος του Δ.Σ. Λάππας Αναστάσιος στην εισήγησή του επισήμανε μεταξύ άλλων πως «η ελληνική οικονομία επανήλθε στην ανάπτυξη μετά από πολλά χρόνια ύφεσης, μια πορεία η οποία φαίνεται ότι θα είναι διατηρήσιμη και στο επόμενο έτος. Επίσης ομαλοποιείται σταδιακά η κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα, με την επιστροφή των καταθέσεων σε πρώτο πλάνο και την θετική για πρώτη φορά πιστωτική επέκταση κυρίως προς τις επιχειρήσεις. Η Τράπεζά μας κατόρθωσε και σε αυτή τη χρήση να αυξήσει τα μεγέθη, τις εργασίες και την κερδοφορία της. Το υπόλοιπο των καταθέσεων πελατών αυξήθηκε κατά 16 εκατ. ευρώ, μια εντυπωσιακή αύξηση της τάξης του 10% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Ακόμη πιο εντυπωσιακή ήταν η αύξηση των χορηγήσεων προς τους πελάτες, ανερχόμενη στα 19 εκατ. ευρώ και σε ποσοστό 13%. Με τα δεδομένα αυτά η Τράπεζα έχει καλύψει ένα σημαντικό μέρος των απωλειών του 2015, λόγω της αρνητικής επίδρασης των καταστάσεων που οδήγησαν στα capital controls. Η σημαντική αύξηση των καθαρών τραπεζικών προμηθειών ανερχόμενη στο 10% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, αποτυπώνει τη ποιοτική και ποσοτική διεύρυνση των λοιπών τραπεζικών εργασιών. Η καθαρή κερδοφορία προ φόρων της Τράπεζας ανήλθε στις 852.000 ευρώ, παρά τις υψηλές προβλέψεις χορηγήσεων, οφειλόμενες στο χαρτοφυλάκιο των καθυστερημένων δανείων, που δημιουργήθηκε από την κρίση.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ως προς τα θέματα της Γ.Σ. απολογισμός Διοικητικού Συμβουλίου της διαχειριστικής περιόδου 1/1/2017 έως 31/12/2017, έγκριση οικονομικών καταστάσεων της Τράπεζας, της διαχειριστικής περιόδου 1/1/2017 έως 31/12/2017, απαλλαγή μελών του Δ.Σ. και των Ελεγκτών της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας από κάθε ευθύνη σχετικά με τις οικονομικές καταστάσεις, στα πεπραγμένα και τη διαχείριση των υποθέσεων της Τράπεζας για τη χρήση 2017, πραγματοποιήθηκε μυστική ψηφοφορία όπου ψήφισαν 115 συνεταίροι με 531 ψήφους εκ των οποίων οι 523 ενέκριναν τα ανωτέρω θέματα ημερήσιας διάταξης, οι 6 δεν τα ενέκριναν, 1 λευκό και 1 άκυρο.

Ως προς τα θέματα έγκριση προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων χρήσης 2018, έγκριση εγγραφής νέων μελών, ορισμός Ορκωτού Ελεγκτή για τη χρήση 2018 και τροποποίηση Καταστατικού κατόπιν αποφάσεως του Δ.Σ. πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία δι’ ανατάσεως της χειρός και εγκρίθηκαν ομόφωνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass