Από Σεπτέμβριο οι e-άδειες οικοδόμησης

* ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2018 15:00

 Στην τελική ευθεία για την υπογραφή της έχει εισέλθει η υπουργική απόφαση (ΥΑ) με την οποία καθορίζεται η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής ελέγχου και έκδοσης των οικοδομικών αδειών. Η απόφαση, βασικά σημεία της οποίας παρουσίασε χθες η «Ναυτεμπορική», βρίσκεται στο γραφείο του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη προς υπογραφή.

Στη συνέχεια θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θα μεσολαβήσουν δύο μήνες προκειμένου να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του τελευταίου νόμου 4495/2017 για το δομημένο περιβάλλον το πληροφοριακό σύστημα e - Άδειες που έχει αναπτύξει το ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος).
Η προοπτική είναι το ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης οικοδομικών αδειών να τεθεί σε πλήρη λειτουργία αρχές Σεπτεμβρίου, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επίσπευση των σχετικών διαδικασιών αλλά και στη διαφάνεια, ενώ από την ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας του όλα τα δικαιολογητικά του άρθρου 40 του Ν.4495 για τη χορήγηση της οικοδομικής άδειας θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά.
ΤΙ ΘΑ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΝΕΤΑΙ
Με το e - Άδειες ειδικότερα θα διεκπεραιώνονται όλες οι οικοδομικές άδειες (οικοδομική άδεια απαιτείται για την εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας δόμησης η οποία δεν εμπίπτει στις εργασίες δόμησης μικρής κλίμακας), οι εκκρίσεις εργασιών μικρής κλίμακας, οι γνωστοποιήσεις εκτέλεσης πρόσθετων εργασιών, η αναθεώρηση οικοδομικών εργασιών, η ενημέρωση οικοδομικών αδειών, η έγκριση εργασιών αποπεράτωσης αυθαίρετων κατασκευών, οι άδειες κατεδάφισης, η έγκριση εκτέλεσης εργασιών, η προέγκριση οικοδομικής άδειας καθώς και οι περιπτώσεις αδειών για τις οποίες απαιτείται η γνωμοδότηση των Συλλογικών Οργάνων Ελέγχου του Δομημένου Περιβάλλοντος.
Η διαδικτυακή πύλη του e-Άδειες θα είναι προσβάσιμη από την ηλεκτρονική διεύθυνση e-adeies.ypeka.gr την οποία θα χρησιμοποιούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στις διαδικασίες αδειοδότησης οικοδομικών δραστηριοτήτων φορείς και Υπηρεσίες της Διοίκησης, οι πολίτες/φορείς των έργων και δραστηριοτήτων και οι μελετητές τους, καθώς και το ενδιαφερόμενο κοινό.
Το e-Άδειες σχεδιάζεται ώστε να μπορεί να διασυνδεθεί και να αντληθεί κάθε διαθέσιμο στοιχείο από υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου σε ηλεκτρονική μορφή, όπως τίτλοι ιδιοκτησίας, κτηματολόγιο, δασολόγιο, οριοθετήσεις ρεμάτων και γραμμών αιγιαλού. Επίσης θα ενσωματώνει γεωγραφικές πληροφορίες που θα έχει διαθέσιμες η πολιτεία και οι οποίες θα διευκολύνουν τον έλεγχο των αιτήσεων για έκδοση αδειών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass