ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Έως το Αύγουστο οι εκκρεμείς συντάξεις

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2018 15:01

Έως τον Αύγουστο θα έχουν καταβληθεί οι περισσότερες από τις 85.000 εκκρεμείς κύριες συντάξεις, ανέφερε χθες η υπουργός Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου, μιλώντας τον ΣΚΑΙ, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή η δυνατότητα επιστροφής της εισφοράς αλληλεγγύης στους συνταξιούχους.

Επίσης όπως τόνισε διαμορφώνεται μία δυναμική για καλύτερους μισθούς και με αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία δρομολογείται και θα υλοποιηθεί, μετά την έξοδο από το πρόγραμμα.

Χαρακτήρισε επίσης νομοθετημένη την περικοπή της προσωπικής διαφοράς έως 18% στις συντάξεις το 2019 υποστηρίζοντας ότι θα συνδυαστεί με θετικά αντίμετρα. Τόνισε ότι τα οικονομικά του ΕΦΚΑ έχουν βελτιωθεί κι έτσι θα είναι δυνατό να γίνουν κάποιες διορθώσεις, ειδικά μετά τη λήξη του Μνημονίου.

 Αναφερόμενη στο ύψος των εισφορών, η υπουργός Εργασίας διέψευσε ότι υπάρχουν αυξήσεις, λέγοντας ότι το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών καταβάλει μικρότερες εισφορές σε σχέση με το παρελθόν. Παραδέχτηκε ότι ένα μέρος των εργαζόμενων πληρώνει μεγάλες εισφορές, όμως τόνισε πως πρόκειται για μικρό αριθμό έναντι του συνόλου. Υποστήριξε ακόμη η μείωση του αφορολογήτου δεν θα έλθει το 2019, όπως φαίνεται να προβλέπει ο ΟΟΣΑ, αλλά το 2020, λέγοντας πως το εν λόγω μέτρο συνδέεται με τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα, ο οποίος επιτυγχάνεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass