ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ Β΄ ΔΟΣΗΣ

Νέο ραντεβού με τον ΕΝΦΙΑ

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2017 15:15

Αντιμέτωποι με την υποχρέωση πληρωμής του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων έρχονται και πάλι οι ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς έως και σήμερα Τρίτη 31 Οκτωβρίου θα πρέπει να εξοφλήσουν την δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Όσοι δεν πληρώσουν την δόση αυτή εκπρόθεσμα θα καταστεί ληξιπρόθεσμη και θα επιβαρυνθούν με τόκο 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης πληρωμής.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να εκτυπώσουν την ταυτότητα πληρωμής από τους προσωπικούς λογαριασμούς στο TAXISnet. Όπως υπολογίζεται περίπου 7,35 εκ. φυσικά και 50.000 νομικά πρόσωπα θα πρέπει να  πληρώσουν την β΄ δόση του φόρου,  το συνολικό ποσό της οποίας ανέρχεται σε 637 εκ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι, οι φορολογούμενοι που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους απαιτήσεις έχουν την δυνατότητα που τους δίνει η φορολογική νομοθεσία αλλά και τα προγράμματα δόσεων μέσω των τραπεζών.

Στο μεταξύ τις επόμενες ημέρες οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να διορθώσουν παραλείψεις και λάθη στα στοιχεία των ακινήτων τους που φούσκωσαν τον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ. Η ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή τροποποιητικών – διορθωτικών δηλώσεων θα είναι διαθέσιμη στους φορολογουμένους µέσω της εφαρμογής «Ε9 Περιουσιολόγιο» που βρίσκεται στον λογαριασμό κάθε φορολογουμένου στο Taxisnet (www.aade.gr).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass