ΔΗΜ. ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΧΡ. ΓΕΝΙΤΣΕΦΤΣΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Κοινή "ΕΠ.ΑΝ.ΕΚΚΙΝΗΣΗ" για ισχυρό Επιμελητήριο

* Οι προτεραιότητες, οι δράσεις και η φιλοσοφία του νέου συνδυασμού - "Είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε τη διασφάλιση του θεσμού και να διοικήσουμε το σπίτι του επιχειρηματία την επόμενη ημέρα" επισήμαναν…

Δημοσίευση: 28 Οκτ 2017 22:10
Από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του γ.γ. του Επιμελητηρίου Δημ. Παπαλέξη και του προέδρου της αγροτικής σχολής "OPEN MELLON" Χρ. Γενιτσεφτσή Από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του γ.γ. του Επιμελητηρίου Δημ. Παπαλέξη και του προέδρου της αγροτικής σχολής "OPEN MELLON" Χρ. Γενιτσεφτσή

Χρειαζόμαστε ένα ισχυρό Επιμελητήριο, το οποίο μέσα από συλλογικές δράσεις θα αναζητήσει διεξόδους, προοπτικές, θα κομίσει νέες ιδέες, θα διεκδικήσει, θα παρέμβει, θα παλέψει, θα εργαστεί αποδοτικά με συνέπεια…

Ένα Επιμελητήριο εξωστρεφές, που δεν θα κρατά εγκλωβισμένο τον επιχειρηματικό κόσμο, ένα φορέα με ικανούς και επιφανείς επιχειρηματίες, ηγετικές προσωπικότητες που είναι αποφασισμένοι να λειτουργήσουν χωρίς συντεχνιακές και καθεστωτικές αντιλήψεις, με προτεραιότητα την ανάπτυξη του συνόλου και όχι του ατόμου…

Μ΄αυτά τα λόγια που δίνουν το στίγμα, το πνεύμα, τη φιλοσοφία και τη δυναμική του νέου συνδυασμού ο γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Δημήτρης Παπαλέξης και ο πρόεδρος της αγροτικής σχολής "OPEN MELLON" Χρήστος Γενιτσεφτσής, ανακοινώνοντας και επισήμως την κοινή τους κάθοδο στις επικείμενες εκλογές του τοπικού επιχειρηματικού φορέα, ανέπτυξαν τα σχέδια, τις δράσεις και τις παρεμβάσεις τους για τη στήριξη της τοπικής αγοράς και της επιχειρηματικότητας.

Ο νέος συνδυασμός, που θα φέρει την επωνυμία «ΕΠ. ΑΝ. ΕΚΚΙΝΗΣΗ" (Επιχειρηματική Ανανεωτική Εκκίνηση) βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου, με τα δύο στελέχη της να αφήνουν ανοικτό παράθυρο για περαιτέρω διεύρυνση συνεργασιών…

"Είμαστε ενεργοί και ανοικτοί για συνεργασία με τις υγιείς δυνάμεις που μοιράζονται τον ίδιο κώδικα αξιών, είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε τη διασφάλιση του θεσμού αλλά και να διοικήσουμε το σπίτι του επιχειρηματία την επόμενη ημέρα» επισήμαναν χαρακτηριστικά.

 "Ξεκινώντας αυτή την προσπάθεια, όπως τόνισε ο κ. Παπαλέξης, ο οποίος θα είναι ο επικεφαλής του συνδυασμού, σκεφτήκαμε ότι πρέπει να δημιουργήσουμε μία ομάδα ανθρώπων με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: Νέοι άνθρωποι όχι απαραίτητα ηλικιακά αλλά με νέες ιδέες και προτάσεις για τον θεσμό, ευυπόληπτοι επιχειρηματίες, με ανώτερη μόρφωση και ηγετικές προσωπικότητες του κλάδου τους που είναι αποφασισμένοι να λειτουργήσουν χωρίς συντεχνιακές και καθεστωτικές αντιλήψεις με πρώτη προτεραιότητα την ανάπτυξη του συνόλου και όχι το άτομο παραμερίζοντας τις οποίες προσωπικές φιλοδοξίες. Επίσης προσπαθήσαμε να καλύψουμε σχεδόν όλους τους κλάδους δραστηριότητας και να έχουμε εκπροσώπους από όλη την περιφερειακή ενότητα της Λάρισας και νομίζω ότι το καταφέραμε σε πολύ μεγάλο βαθμό".

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα, τόνισε πως "είναι πολλά και πρέπει το Επιμελητήριο επιτέλους να ξεπεράσει τον συμβατικό του χαρακτήρα και να προσπαθήσει να τα αναδείξει και να τα επιλύσει στον βαθμό που μπορεί".

Κάνοντας λόγο για τους ανθρώπους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της παράταξης ανέφερε πως " είμαστε μία παράταξη ανοιχτή προς όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις και σε όλους τους πολιτικούς χώρους που φυσικά είναι υπέρμαχοι του "επιχειρείν". Το ασφυκτικό περιβάλλον που δημιούργησαν κυβερνητικές πολιτικές με την παράλογη και υπέρμετρη φορολόγηση, τις ασφαλιστικές εισφορές που μετατράπηκαν σε φορολογικές, τη μη ύπαρξη χρηματοδότησης από το Τραπεζικό σύστημα καθώς και η απραγία τα τελευταία τρία χρόνια σε δράσεις του ΕΣΠΑ, καθιστούν το Επιμελητήριο πλέον ως τον βασικό εκφραστή των απόψεων του επιχειρηματία. Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές στον μικρομεσαίο και μεσαίο επιχειρηματία ότι το Επιμελητήριο είναι το σπίτι του.

Δεν είναι δυνατόν οι κυβερνώντες να είναι οι υπερασπιστές της επιχειρηματικότητας ,το μόνο που κατάφεραν, είναι να στήσουν και τους τελευταίους επιχειρηματίες στο απόσπασμα. Είναι αδιανόητο για εμάς τους νέους, να είμαστε μόνο απλοί παρατηρητές των όσων διαδραματίζονται στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο"…

 Από την πλευρά του ο κ. Γενιτσεφτσής, εξηγώντας το πλαίσιο και το πνεύμα συνεργασίας, ανέφερε πως "αποφασίσαμε ότι για να μπορέσουμε να επιτύχουμε την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, με όχημα την καινοτομία και την εξωστρέφεια, θα πρέπει να κινηθούμε σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και συνένωσης υγιών δυνάμεων με κοινό κώδικα αξιών. Έτσι λοιπόν με σκοπό τη δημιουργία μιας ευρύτερης ανεξάρτητης ομάδας έχοντας ως όραμα ένα αξιόπιστο, ανοικτό, καινοτόμο, εξωστρεφές Επιμελητήριο, πρωταγωνιστή στις εξελίξεις και κυρίως δίπλα στις επιχειρήσεις – μέλη του, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με γνώμονα την ηθική ,τον κοινό κώδικα αξιών , το δίκαιο, την ισοτιμία. Πρέπει να καταφέρουμε όλοι μαζί να επιστρέψουν οι επιχειρηματίες στο "σπίτι" τους. Στοχεύουμε να είμαστε ο καταλύτης της δημιουργίας εκείνων των προϋποθέσεων, ώστε οι επιχειρηματίες να αγκαλιάσουν το Επιμελητήριο. Έτσι λοιπόν ας μην θεωρούν τη συνεργασία μας αδυναμία , οι υπερασπιστές της επιχειρηματικότητας δεν μπορούν να είναι συνδυασμοί που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση που οδηγεί τους επιχειρηματίες σε αδιέξοδα. Απεναντίας υπερασπιστές μπορούμε να γίνουμε εμείς οι restarters (οι επανεκκινητές)".

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναδεικνύοντας τους βασικούς πυλώνες των δράσεων μέσω των οποίων θα επιτύχουν τη δίκαιη ανάπτυξη, σηματοδοτώντας την επανεκκίνηση του φορέα, στάθηκαν στις εξής:

* Αλλαγή κουλτούρας: Αλλαγή κουλτούρας στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την έννοια της προσφοράς, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας και στον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το Επιμελητήριο στη νέα εποχή γενικότερα, δεδομένης της επικείμενης συνένωσής τους.

* Μεγάλες δράσεις: Διαχείριση βιομηχανικών πάρκων και ζωνών καινοτομίας και εκθέσεων. Πιο συγκεκριμένα, να αναλάβει, μόνο του ή σε συνεργασία με άλλους φορείς, μετά από πρόταση του διοικητικού του συμβουλίου και απόφαση του Υπ. Ανάπτυξης, τη διαχείριση βιομηχανικών και ελεύθερων ζωνών, εμπορικών κέντρων, μόνιμων εκθέσεων και εκθετηρίων χώρων, σταθμών, λιμένων, αιθουσών δημοπρασιών, γενικών αποθηκών, εργαστηρίων ανάλυσης και εξέτασης εμπορευμάτων. Ενεργοποίηση του αεροδρομίου Λάρισας σε Cargo (εμπορευματικό).

* Δράσεις Καινοτομίας: Η καινοτομία είναι από τους κύριους μοχλούς της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και η συνεργασία του Επιμελητηρίου με το πρόγραμμα RIS3 της Περιφέρειας Θεσσαλίας θεωρείται αυτονόητη. Άμεση δημιουργία ενός ανοιχτού Δικτύου Καινοτομίας σε συνεργασία με πανεπιστήμια και φορείς καινοτομίας και επιχειρηματικότητας .

* Δράσεις Στήριξης Νεανικής Επιχειρηματικότητας και Εκπαίδευσης : Δημιουργία μητρώου εθελοντών μεντόρων, θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων (startups), virtual θερμοκοιτίδας startup επιχειρήσεων και ειδική μεταχείριση με στήριξη νέων επενδύσεων με τη δημιουργία ειδικού γραφείου για την προσέλκυση κεφαλαίων. Δημιουργία διαγωνισμών ιδεών και καθιέρωση βραβείων νεανικής επιχειρηματικότητας, δομής εκπαίδευσης με έμφαση στα τεχνικά επαγγέλματα ΚΕΒΙΔΙΜ 2 .

* Δράσεις Αγροδιατροφικού Τομέα: Δημιουργία θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων στον αγροδιατροφικό τομέα, αγροτικού τμήματος Επιμελητηρίου με στόχο την αποτελεσματικότερη συνεργασία των συναφών κλάδων με τα ήδη υπάρχοντα τμήματα. Δημιουργία δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων σε συνεργασία με άλλους φορείς και κέντρου logistics με έδρα τη Λάρισα. Δημιουργία σχεδίου marketing για τα τοπικά προϊόντα και προετοιμασία για τη δομή Agromarketing, συμμετοχή σε εκθέσεις τροφίμων.

* Δράσεις Τουρισμού-Εξαγωγών: Δημιουργία ανεξάρτητου γραφείου υποστήριξης των εξαγωγών και του τουριστικού προϊόντος, λειτουργώντας ως ο διαμεσολαβητής των ξένων αγορών με τις τοπικές επιχειρήσεις. Η αμοιβή του γραφείου θα προέρχεται από μέρος των πωλήσεων. Δημιουργία τομεακών Clusters καθώς και τη δημιουργία γραφείου ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Ενεργοποίηση του Δικτύου Πρεσβειών.

* Δράσεις στήριξης τοπικής αγοράς: Παρεμβάσεις για τη στήριξη της τοπικής αγοράς, δημιουργία Οpen Mall, δράσεων ανά οδό, δράσεων θεματικού τουρισμού με σκοπό την προσέλκυση τουριστών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass