ΣΘΕΒ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ 4399/2016

Ευνοϊκότερη αντιμετώπιση των εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2017 15:20

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου, απέστειλε ο ΣΘΕΒ σχετικά με την ευνοϊκότερη αντιμετώπιση των αμιγώς εξαγωγικών επιχειρήσεων και την ένταξή τους στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο 4399/2016.


Ειδικότερα, στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης αναφέρει ότι σύμφωνα με το νομοσχέδιο «Άσκηση Υπαίθριων Εμπορικών Δραστηριοτήτων, Εκσυγχρονισμός της Επιμελητηριακής Νομοθεσίας και άλλες διατάξεις» (άρθρο 106), προβλέπεται ότι επιχειρήσεις των οποίων οι εξαγωγές καταλαμβάνουν περισσότερο από το 85% του κύκλου εργασιών τους θεωρούνται κατά τεκμήριο εξωστρεφείς, έτσι ώστε να μην υποχρεούνται να τεκμηριώσουν αύξηση της εξωστρέφειάς τους, ήτοι του λόγου αξίας των εξαγωγών προς τον κύκλο εργασιών τους, προκειμένου να ενταχθούν στις ειδικές κατηγορίες αυξημένων ενισχύσεων που παρέχει το άρθρο 12 του αναπτυξιακού νόμου 4399/2016 (Α' 117).
Ωστόσο δεν «επιβραβεύει» τις Μεγάλες Επιχειρήσεις, οι οποίες κατά κανόνα είναι εξαγωγικές και είναι αμιγώς προσανατολισμένες στην εξωτερική αγορά (με ποσοστά εξαγωγών σταθερά >85%), ώστε να μεγεθύνουν περαιτέρω τις πωλήσεις τους και να μεγιστοποιηθούν άμεσα τα οφέλη για την ελληνική οικονομία, καθώς τις εξαιρεί από τις ευεργετικές διατάξεις της περίπτωσης (α) του Άρθρου 12
Ο ΣΘΕΒ ζητά να ληφθεί κάθε μέριμνα για να διορθωθεί το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο για τις αμιγώς εξαγωγικές επιχειρήσεις και να συμπεριληφθούν και οι Μεγάλες Επιχειρήσεις στις διατάξεις της περίπτωσης (α) του Άρθρου 12,  ώστε να επιβραβεύονται για τις επιδόσεις τους αλλά κυρίως για να ενισχυθούν μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου, συμβάλλοντας περαιτέρω στην εξωστρέφεια τους και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Η επιστολή κοινοποιήθηκε σε όλα τα Αρμόδια Υπουργεία και τα τμήματα αυτών καθώς και στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass