Ο ΟΑΕΔ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΩΣ 350 € ΤΟΝ ΜΗΝΑ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την επιδότηση σε «μπλοκάκια»

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2017 15:14

Ξεκίνησε χθες η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού  ενίσχυσης της απασχόλησης 40.000 αμειβομένων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, με μετατροπή της σύμβασης παροχής ανεξάρτητων Υπηρεσιών σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας.

Το πρόγραμμα αφορά σε επιδότηση της εργοδοτικής εισφοράς 12 μηνών ενώ ακολουθεί κι ένα 6μηνο δέσμευσης για διατήρηση των θέσεων εργασίας. Συμπεριλαμβάνεται η εργοδοτική εισφορά των Δώρων και του Επιδόματος Αδείας. Ανώτατο όριο επιδότησης θα είναι τα 350 ευρώ τον μήνα, για κάθε μήνα πλήρους απασχόλησης.
Ωφελούμενοι είναι αμειβόμενοι με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών εργαζόμενοι σε δύο εργοδότες κατά ανώτατο όριο, εφόσον:
*  η ασφάλισή τους εντάσσεται στη διάταξη της παρ.9 του άρθρου 39 του ν.4387/2016.
* η σύμβαση με τις αντισυμβαλλόμενες δικαιούχους επιχειρήσεις της παραπάνω  παραγράφου, βρίσκεται σε ισχύ και  έχει αναρτηθεί στην ειδική πλατφόρμα του διαδικτυακού τόπου του ΕΦΚΑ τουλάχιστον 3 μήνες πριν την υποβολή της αίτησης υπαγωγής της επιχείρησης στο πρόγραμμα.
* μετατραπεί η παραπάνω σύμβαση παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Κεφάλαιο 7, της παρούσας.
* δεν παρείχαν εξαρτημένη εργασία στον ίδιο εργοδότη το δωδεκάμηνο που προηγείται της ημερομηνίας της αίτησης για υπαγωγή στο πρόγραμμα.
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι  ιδιωτικές επιχειρήσεις, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα  και   απασχολούν αμειβόμενους εργαζόμενους  με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών.
 Η επιχείρηση κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, επισυνάπτει  με ηλεκτρονική σάρωση σε ένα μόνο συνημμένο αρχείο:
1. αντίγραφο/α της/των, αναρτημένης/ων στην ειδική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, σύμβασης/εων παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών, του/των ωφελούμενου/νων,
2. αντίγραφο του πρόσφατου καταστατικού ή έναρξης επιτηδεύματος στη ΔΟΥ ανάλογα με τη νομική μορφή της επιχείρησης , και
3. την  υπεύθυνη δήλωση  του προγράμματος, κατάλληλα συμπληρωμένη.
Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΟΕΑΔ www.oaed.gr.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass