ΟΙ ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Μικτά κλιμάκια ελέγχου για τους παράνομους υδραυλικούς

* Ξέσπασε κόντρα μεταξύ των συνδέσμων Θερμοϋδραυλικών της Θεσσαλίας - Στο "στόχαστρο" ο πρόεδρος των Τρικάλων

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2017 22:37

 Τη συγκρότηση "μικτών" ελεγκτικών κλιμακίων που θα επικουρούνται από μέλη των σωματείων των Θερμοϋδραυλικών οι οποίοι θα συμμετέχουν στους ελέγχους της Περιφέρειας για την πάταξη της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής στον κλάδο προτείνει το περιφερειακό γραφείο αδειούχων υδραυλικών Θεσσαλίας.


Μετά την πρόσφατη επίσκεψη των εκπροσώπων του γραφείου Θερμοϋδραυλικών στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας στη διάρκεια της οποίας αποσπάστηκε η δέσμευση του κ. Αγοραστού για την τήρηση της νομιμότητας και την αυστηρή αντιμετώπιση όσων παρανομούν εργαζόμενοι χωρίς επαγγελματική άδεια ή λάθρα, τα σωματεία που συγκροτούν το περιφερειακό γραφείο εκφράζουν την πρόθεσή του να συνεισφέρουν ουσιαστικά προς την προσπάθεια αυτή.
" Πιστεύουμε ότι Περιφέρεια και προσωπικά ο κ. Αγοραστός, δηλώνει στην "Ε" ο πρόεδρος του περιφερειακού γραφείου και πρόεδρος του συνδέσμου Θερμοϋδραυλικών του ν. Λάρισας Κων. Σαγώνας  θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να τηρηθεί η νομιμότητα. Θέλουμε να προστατευτούν τα έννομα συμφέροντα των μελών μας, όλων των αδειούχων ενεργών υδραυλικών. Πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα ώστε το κράτος να μην έχει απώλειες εσόδων από την παράνομη επαγγελματική δραστηριότητα κάποιων. Στο δίκαιο αγώνα μας, θέλουμε κοντά και τους πολίτες, οι οποίοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να εμπιστεύονται τις περιουσίες τους σε ανειδίκευτους και παράνομους «τεχνίτες», αλλά και να ενημερωθούν ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία προβλέπονται και πρόστιμα για την παράνομη επαγγελματική δραστηριότητα τόσο για αυτόν που την παρέχει, όσο και για εκείνον που την αναθέτει σε κάποιες περιπτώσεις. Οι ενεργοί υδραυλικοί της Θεσσαλίας υπογράφουν για τις εγκαταστάσεις που κάνουν δίνοντας «εγγύηση» στους καταναλωτές για την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν, εκδίδοντας τα αντίστοιχα φορολογικά παραστατικά. Σε αυτόν τον αγώνα για νομιμότητα πρέπει να επικρατήσει το δίκαιο και η τήρηση της νομοθεσίας, γι΄αυτό, και ζητούμε άμεσες ενέργειες από την Περιφέρεια και την πολιτεία. Σε κάθε περίπτωση το περιφερειακό γραφείο υδραυλικών Θεσσαλίας είμαστε στη διάθεση της Περιφέρειας προκειμένου να συνδράμουμε υπέρ της νομιμότητας, της ποιότητας και της ασφάλειας των εγκαταστάσεων".
 ΞΕΣΠΑΣΕ ΚΟΝΤΡΑ
Στο μεταξύ καυστική είναι απάντηση της διοικούσας επιτροπής του Περιφερειακού Γραφείου Υδραυλικών Θεσσαλίας στις δημόσιες καταγγελίες του συνδέσμου υδραυλικών ν. Τρικάλων περί "αδειάσματος" σχετικά με την απουσία τους από την σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, αφήνοντας την αίσθηση πως υποβόσκει μια αντιπαράθεση στον κλάδο…  Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην απάντηση των προέδρων των συνδέσμων υδραυλικών Λάρισας (Κ. Σαγώνας) Βόλου (Α. Τσούπρος)  και Καρδίτσας (Ν. Κουνάβας),  που ηγούνται του Περιφερειακού Γραφείου, " ο σύνδεσμος υδραυλικών Τρικάλων μέσω κυρίως του προέδρου του, επανειλημμένως αρνείται να συμμετάσχει στις διαδικασίες και στις δραστηριότητας του περιφερειακού γραφείου υδραυλικών Θεσσαλίας, το οποίο από κοινού ιδρύσαμε".
"Πάντοτε, συνεχίζει η ανακοίνωση, το γραφείο υδραυλικών Θεσσαλίας, μετά από καλέσματα, συζήτηση, προτάσεις και διάλογο λάμβανε αποφάσεις, με τις οποίες ο μοναδικός που  σχεδόν πάντοτε διαφωνούσε ήταν  ο πρόεδρος του συνδέσμου Τρικάλων, Ν. Βαλομάνδρας και επίσης, αρνούνταν να συνδράμει στις δράσεις του γραφείου.
Το γραφείο υδραυλικών Θεσσαλίας τηρώντας τις δημοκρατικές διαδικασίες και την επιθυμία της πλειοψηφίας – των 3 (Λάρισας, Βόλου, Καρδίτσας) από τους 4 συνδέσμους που το συνθέτουν, προχώρησε σε δράσεις, συναντήσεις, προβολή του κλάδου - για το καλό του κλάδου και με την από κοινού συνδρομή. Ιδιαίτερα στο θέμα προβολής και στα σποτ που δημιουργήσαμε για την προβολή των αδειούχων υδραυλικών Θεσσαλίας, ο πρόεδρος των Τρικάλων απαξίωσε τη δράση αυτή και δε βοήθησε. Ενέργεια απαράδεκτη και αντισυναδελφική. Επίσης,  ο πρόεδρος των Τρικάλων Ν. Βαλομάνδρας  αρνούνταν να συμμετάσχει σε  καλέσματα μας  για λόγους που ποτέ δε γνωστοποίησε, δημιουργώντας προβλήματα. Οι συνάδελφοι των Τρικάλων πρέπει να γνωρίζουν ότι το περιφερειακό γραφείο υδραυλικών Θεσσαλίας, ήταν, είναι και θα παραμείνει ανοιχτό για αυτούς. Δε νοείται όμως, οι  3 σύνδεσμοι(Λάρισας, Βόλου, Καρδίτσας) να συνδράμουν σε όλα  κατά το δυνατόν και από κοινού,  και ο σύνδεσμος Τρικάλων μετά από αποφάσεις ατομικές του προέδρου του,  να μη συμμετέχει σε τίποτα και από πάνω να βγάζει ανακοινώσεις στο Τύπο αποκρύπτοντας την πραγματικότητα, και καλύπτοντας την απαράδεκτη στάση του προέδρου του".  
Του Γιώργου Νούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass