ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΑΞΙΕΣ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ "ΣΦΥΡΙ" ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

Στις εμπορικές τιμές οι πλειστηριασμοί

* Μέλη του κινήματος ματαίωσαν και χθες πλειστηριασμό στο Ειρηνοδικείο Λάρισας

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2017 15:18
Περιμένοντας να περάσει ο χρόνος για να κηρυχθεί άγονος ο πλειστηριασμός… Περιμένοντας να περάσει ο χρόνος για να κηρυχθεί άγονος ο πλειστηριασμός…

Οι πλειστηριασμοί ακινήτων θα γίνονται με βάση τις εμπορικές τιμές των ακινήτων και όχι τις αντικειμενικές, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας εγγράφως σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ν. Κακλαμάνης.


Στην απάντηση αναφέρονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
Με τις διατάξεις του άρθρου 78 του ν. 4472/2017 (Α'74) τροποποιήθηκαν οι διατάξεις των άρθρων 36 και 39 του ν.δ. 356/1974 (ΚΕΔΕ) αναφορικά με τον προσδιορισμό και τον καθορισμό της τιμής πρώτης προσφοράς για τους διενεργούμενους κατά ΚΕΔΕ πλειστηριασμούς (σ.σ. Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων), με στόχο την εναρμόνιση του δικαίου της διοικητικής εκτέλεσης με το δίκαιο της (κοινής) αναγκαστικής εκτέλεσης και ειδικότερα τις διατάξεις των άρθρων 993 και 995 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ως προς τον τρόπο της εκτίμησης της αξίας του κατασχεθέντος ακινήτου, καθώς και ως προς τον ορισμό της τιμής πρώτης προσφοράς του ακινήτου που εκπλειστηριάζεται αντίστοιχα.
Επισημαίνεται ότι οι ανωτέρω διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας τροποποιήθηκαν προσφάτως με τις διατάξεις του ν.4335/2015 (Α'87), θεσπίζοντας για τα ανωτέρω ζητήματα την εμπορική αξία των ακινήτων αντί της αντικειμενικής ως ίσχυε.
ΝΕΟ ΜΠΛΟΚΟ  
Στο μεταξύ για μία ακόμη Τετάρτη μέλη των συλλογικοτήτων και της πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών εμφανίστηκαν χθες το μεσημέρι στο Ειρηνοδικείο Λάρισας και απέτρεψαν τη διενέργεια ενός πλειστηριασμού, σε βάρος επιχειρηματία.
Ο συμβολαιογράφος που εμφανίστηκε στο Δικαστικό Μέγαρο για να κινήσει την διαδικασία, αντιλαμβανόμενος την παρουσία των διαδηλωτών και πρωτίστως την αποφασιστικότητα τους να μη του επιτρέψουν να εισέλθει στην αίθουσα, απεχώρησε με ηρεμία και χωρίς εντάσεις… Να σημειωθεί ότι προγραμματισμένος για χθες πλειστηριασμός έχει αναβληθεί τουλάχιστον τέσσερις φορές!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass