ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥΣ

Eως 31 Οκτωβρίου τα αδήλωτα εισοδήματα

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2017 16:48

Παράταση της προθεσμίας οικειοθελούς αποκάλυψης φορολογητέας ύλης κατά ένα μήνα προβλέπει τροπολογία του Υπ. Οικονομικών, η οποία κατατέθηκε και ψηφίστηκε χθες στη Βουλή.

Η τροπολογία ορίζει ότι λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης των φορολογουμένων (υπολογίζεται ότι έχει αποκαλυφθεί συνολική φορολογητέα ύλη της τάξεως των 5 δισ. ευρώ), η προθεσμία παρατείνεται έως και την 31η Οκτωβρίου του 2017.
Με άλλες διατάξεις περιορίζεται από 90 σε 15 ημέρες από την κοινοποίηση της εντολής ελέγχου ή της πρόσκλησης παροχής πληροφοριών η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών δηλώσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα της οικειοθελούς αποκάλυψης, προκειμένου για την αμεσότερη εκκαθάριση των δηλώσεων.
Η ρύθμιση αυτή, αναφέρεται στην αιτιολογική της τροπολογίας, ισχύει για κοινοποιήσεις εντολών ελέγχου ή προσκλήσεις παροχής πληροφοριών που διενεργούνται από σήμερα και εφεξής. Εφόσον η κοινοποίηση της εντολής ελέγχου ή της πρόσκλησης παροχής πληροφοριών έχει γίνει μέχρι σήμερα και δεν έχει παρέλθει η προθεσμία των 90 ημερών από την υποβολή των δηλώσεων, αυτές υποβάλλονται αποκλειστικά το αργότερο μέχρι 30 ημέρες από τη δημοσίευση των νέων διατάξεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass