ΒΑΡΥ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Κοντά στο 1€ θα διαμορφωθεί το πετρέλαιο θέρμανσης

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2017 16:26

Με το επίδομα θέρμανσης να είναι και φέτος «κουτσουρεμένο» κατά 50%, βαρύ θα είναι και φέτος το κόστος για τα νοικοκυριά, καθώς εκτιμάται ότι η τιμή του πετρελαίου θα διαμορφωθεί μια ανάσα από το 1 ευρώ. Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης αρχίζει στις 15

Οκτωβρίου και με βάση την τιμή διυλιστηρίου της περασμένης Πέμπτης η φετινή τιμή που θα πληρώσουν οι καταναλωτές εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί από 95 έως 99 λεπτά. Τον πεσμένο Οκτώβριο η λιανική τιμή ήταν στα 92 με 93 λεπτά το λίτρο.
Η τιμή που θα διαμορφωθεί στις 15 Οκτωβρίου, οπότε ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, εξαρτάται ωστόσο αφενός από τη διακύμανση των διεθνών τιμών και της ισοτιμίας ευρώ / δολαρίου μέχρι τότε και αφετέρου από τη διαμόρφωση των περιθωρίων κέρδους εταιριών και πρατηριούχων τα οποία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας ήταν 7,64 λεπτά το λίτρο πέρυσι τον Οκτώβριο αλλά αυξήθηκαν στα 10,6 λεπτά τον Απρίλιο, στη λήξη της περιόδου θέρμανσης.
Σχετικά με την επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης η περικοπή του επιδόματος, που γίνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, θα ισχύσει τη νέα χειμερινή σεζόν (15 Οκτωβρίου 2017-30 Απριλίου 2018). Η πρώτη δόση του «κουτσουρεμένου» επιδόματος θα χορηγηθεί τον Ιανουάριο του 2018.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass