ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

Ο ΕΝΦΙΑ "ψαλιδίζει" τις επιστροφές φόρου

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2017 15:22
Μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να περιμένουν χιλιάδες φορολογούμενοι για να εισπράξουν την επιστροφή του φόρου τους... Μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να περιμένουν χιλιάδες φορολογούμενοι για να εισπράξουν την επιστροφή του φόρου τους...

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αυτοί που περιμένουν την επιστροφή φόρου εισοδήματος, δεν πρόκειται να την πάρουν, πριν να γίνει συμψηφισμός του με τον ΕΝΦΙΑ. Η ΑΑΔΕ μέσα στο Σεπτέμβριο και πριν εκπνεύσει η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης του φόρου, θα προχωρήσει σε αυτόματους συμψηφισμούς, υλοποιώντας το σχεδιασμό, που προβλέπει ότι ως το τέλος του έτους θα έχει δημιουργηθεί περιβάλλον αυτοματοποιημένων διαδικασιών.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φετινές εκκρεμείς επιστροφές φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων προσεγγίζουν τα 240 εκ. και έξι στους δέκα φορολογουμένους με πιστωτικό εκκαθαριστικό δεν έχουν λάβει ακόμα την επιστροφή που δικαιούνται.
Το μόνο... παρήγορο για όλους αυτούς τους φορολογούμενους, που περιμένουν επιστροφή, είναι ότι δεν θα χρειαστεί φέτος να στηθούν στην ουρά της εφορίας για να συμψηφίσουν τα "ραβασάκια"  του ΕΝΦΙΑ. Πάντως από τους αυτόματους συμψηφισμούς θα εξαιρεθούν οι σύζυγοι, όπου ο ένας αναμένει επιστροφή φόρου κι ο άλλος θα πρέπει να πληρώσει φόρο ακινήτων, καθώς η εφαρμογή του Taxis δεν μπορεί να υποστηρίξει συμψηφισμό μεταξύ τους. Σε αυτή την περίπτωση οι πολίτες θα πρέπει να επισκεφθούν την εφορία προκειμένου να υποβάλλουν αίτημα συμψηφισμού.
Αν βεβαίως η οφειλή για ΕΝΦΙΑ είναι μεγαλύτερη από την επιστροφή φόρου, το ποσό που θα απομείνει μετά την αφαίρεση της επιστροφής από τον ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να εξοφληθεί. Αν η οφειλή για ΕΝΦΙΑ είναι μικρότερη από την επιστροφή φόρου, το υπερβάλλον ποσό θα πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει ο φορολογούμενος. Τέλος, αν ο φορολογούμενος που δικαιούται επιστροφής δεν έχει οφειλή για ΕΝΦΙΑ τότε μετά το πέρας των συμψηφισμών τον Σεπτέμβριο το συνολικό ποσό της επιστροφής αναμένεται να πιστωθεί στον τραπεζικό του λογαριασμό.
 Επιπρόσθετα να σημειώσουμε πως όσοι δικαιούνται επιστροφή φόρου εισοδήματος θα πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ εφάπαξ και όχι σε πέντε δόσεις όπως οι υπόλοιποι  φορολογούμενοι…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass