ΝΕΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ

Αλλάζουν οι χρεώσεις ΥΚΩ σε λογαριασμούς ρεύματος

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2017 15:12

Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να "κλειδώσει το πακέτο των προτάσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕΠ προς την κυβέρνηση για τις αλλαγές στις χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) αλλά και για τα νέα κριτήρια υπαγωγής στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ).

Τις δύο τελευταίες μέρες η ΡΑΕ είχε μαραθώνιες συνεδριάσεις για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας και την ερχόμενη εβδομάδα θα κάνει τις εισηγήσεις της προς το υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα αφορούν:

* Στον δραστικό περιορισμό των αναδρομικών ποσών που διεκδικεί η ΔΕΗ με αυξήσεις στα τιμολόγια για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας και στους δικαιούχους του ΚΟΤ.

* Στην κάλυψη μέρους των ΥΚΩ που θα πληρώνουν νοικοκυριά κι επιχειρήσεις με κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού.  

* Στην αλλαγή των κλιμακίων χρέωσης των ΥΚΩ που πληρώνουν οι πελάτες των εταιριών προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας ώστε όταν η κατανάλωση ρεύματος αυξάνεται πάνω από τα όρια μίας κλίμακας η επιβάρυνση θα αφορά μόνο την επιπλέον διαφορά.

* Στα νέα κριτήρια υπαγωγής για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. Θα υπάρχουν εισοδηματικά όρια με ανάλογες εκπτώσεις, αλλά επιπλέον στις χαμηλότερες θα υπάρχει προστασία από τη διακοπές ηλεκτροδότησης, απαλλαγή από χρεώσεις ΥΚΩ, ενώ όσο θα ανεβαίνουν τα εισοδηματικά κριτήρια θα περιορίζονται οι ελαφρύνσεις και τα προνόμια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass