ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΒΟΛΟ Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ

"Σιωπηρή" παράταση για τα ανασφάλιστα ΙΧ

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2017 15:16

Έληξε χθες η προθεσμία που είχαν οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων για να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες που είχαν για να γλιτώσουν το πρόστιμο των 250 ευρώ το οποίο τελικά δεν μειώθηκε καθώς δεν κατατέθηκε η σχετική τροπολογία στη Βουλή.

Ωστόσο οι κάτοχοι ανασφάλιστων οχημάτων μπορούν να ασφαλίζουν τα οχήματά τους για λίγες ακόμη ημέρες και μέχρι να ισχύσουν τα νέα παράβολα χωρίς την πληρωμή προστίμου. Η προθεσμία μπορεί να έληξε βέβαια αλλά όπως ανέφεραν από το υπουργείο Οικονομικών, το σύστημα παραμένει ανοιχτό για την ασφάλιση οχημάτων που σήμερα κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους ανασφάλιστα χωρίς να απαιτείται από τους οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν πρώτα κάποιο πρόστιμο αφού δεν ισχύει το παράβολο των 250 ευρώ.

Λογικά την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία η οποία έχει προαναγγελθεί εδώ και εβδομάδες και προβλέπει την αντικατάσταση του παραβόλου των 250 ευρώ, από νέα παράβολα ανάλογα με τον κυβισμό του οχήματος ως εξής:

-100 ευρώ για δίτροχα ως 250 κυβικά εκατοστά

-150 ευρώ για δίτροχα άνω των 250 κυβικών εκατοστών.

-200 ευρώ για οχήματα έως 1.000 κυβικά εκατοστά

-250 ευρώ για οχήματα άνω των 1.000 κυβικών.

Έτσι μέχρι να εκδοθεί η σχετική απόφαση και να ισχύσουν τα νέα παράβολα παρατείνεται η δυνατότητα ασφάλισης οχημάτων άνευ παραβόλου.

Βέβαια όσοι εντοπιστούν από την Αστυνομία ότι κυκλοφορούν με ανασφάλιστο όχημα θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο το οποίο ανέρχεται σε 500 ευρώ για αυτοκίνητα και 250 ευρώ για μοτοσικλέτες, καθώς και αφαίρεση πινακίδων- άδειας οδήγησης για έξι μήνες.

Πάντως από 1,15 εκατ. ιδιοκτήτες στους οποίους η ΑΑΔΕ είχε αποστείλει τα «μπιλιετάκια» ένας μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών δεν έχουν ασφαλίσει τα οχήματά τους ενώ η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δεν αναμένεται να προχωρήσει σε νέα διασταύρωση για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων χωρίς διαβεβαίωση ότι τα στοιχεία είναι σωστά. Για την αποφυγή ενός νέου αλαλούμ, πρώτα θα επικαιροποιηθούν και θα επιβεβαιωθούν τα στοιχεία από το υπουργείο Μεταφορών, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και των Περιφερειών και μετά θα γίνει η νέα διασταύρωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass