ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ Η Β’ ΔΟΣΗ ΚΑΙ Η ΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΣΕ 570.000 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ

Από 20-25 Ιουλίου θα πληρωθούν τα οικογενειακά

* Δεν είναι άμεσα απαιτητά τα 12 εκ. που δόθηκαν σε όσους δεν τα δικαιούνται * Θα υπάρξει ευνοϊκή ρύθμιση

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2017 15:24

Το τελευταίο 10ήμερο του Ιουλίου και μεταξύ 20 -25 του μήνα, θα γίνει η πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ.

Ο διοικητής του ΟΓΑ Στ. Πλιάκης σε τηλεοπτική του παρουσία, σχετικά με την ημερομηνία καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων, έδωσε ημερομηνίες μεταξύ 20-25 Ιουλίου. «Περισσότερο τείνουμε προς τις 20 Ιουλίου δήλωσε συγκεκριμένα. Τα οικογενειακά επιδόματα θα λάβουν 570.000 δικαιούχοι που πληρούν τις προϋποθέσεις, έχουν καταθέσει Α21 μέχρι 30/6 και δεν υπόκεινται σε επανέλεγχο. Όσοι υπέβαλαν την αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή θα πληρωθούν όταν καταβληθεί η γ’ δόση, τον Οκτώβριο.
Συγκεκριμένα μαζί με τη β’ δόση θα καταβληθεί και η μισή της α’ δόσης ενώ θα πληρωθούν και 15.000 δικαιούχοι παρελθόντων ετών. Σημειώνεται πως στον ΟΓΑ υπάρχουν 12 εκ. «αχρεωστήτως καταβληθέντα» επιδόματα που αφορούν κυρίως στις περιόδους 2012, 2013, 2014, τα οποία ο Οργανισμός καλείται να αναζητήσει. Πρόκειται για επιδόματα που έχουν δοθεί κατά το παρελθόν σε δικαιούχους, οι οποίοι λόγω αλλαγής των κριτηρίων (π.χ. ηλικία παιδιών) και μη ενημέρωσης του κεντρικού συστήματος, θα πρέπει να τα επιστρέψουν.
Αυτός είναι άλλωστε και ο βασικός λόγος που ο ΟΓΑ καταβάλλει πλέον τα επιδόματα σε δόσεις, διότι αν τα έδινε στο σύνολο τους, το ποσό των “αχρεωστήτως καταβληθέντων” θα ήταν πολύ μεγαλύτερο. Σε κάθε περίπτωση όπως αποσαφήνισαν κύκλοι του Υπ. Εργασίας η εν λόγω αναζήτηση είναι προφανές πως δεν είναι άμεση, αλλά και σε κάθε περίπτωση θα ακολουθήσει τους καλύτερους δυνατούς τρόπους, ώστε να μην επιβαρυνθούν πολίτες ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο για ευνοϊκές ρυθμίσεις».
Θυμίζουμε πως ο ΟΓΑ έθεσε σε εφαρμογή τον ηλεκτρονικό έλεγχο για τις αιτήσεις Α21 και την πληρωμή του οικογενειακού επιδόματος για το 2017. Με την υπηρεσία αυτή οι αιτούντες που έχουν υποβάλει Α21 μπορούν να δουν αν η αίτηση τους έχει ελεγχθεί από τις υπηρεσίες του Οργανισμού και αν εγκριθεί ώστε να είναι στη λίστα με την επόμενη πληρωμή για το οικογενειακό επίδομα. Για να μπουν στην εφαρμογή θα πρέπει οι αιτούντες να γνωρίζουν τον αριθμό της αίτησης ο οποίος είναι διαθέσιμος με τους κωδικούς TAXISnet στο aade.gr. Παράλληλα θα χρειαστούν το ΑΜΚΑ τους και το ΑΦΜ τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass