ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ ΝΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ

Ανοίγει ο δρόμος για τη συγχώνευση επιμελητηρίων

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2017 15:15

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, που θα διαρκέσει μέχρι αύριο Παρασκευή στις 4 μ.μ. τέθηκε από το υπουργείο Οικονομίας, το σχέδιο νόμου «εκσυγχρονισμός της επιμελητηριακής νομοθεσίας».

Όπως προβλέπεται στο σχέδιο νόμου, δύο ή περισσότερα όμορα επιμελητήρια ή αμιγή επιμελητήρια της ίδιας περιφερειακής ενότητας μπορούν να συγχωνεύονται, με χωροταξικά κριτήρια εντός της ίδιας περιφέρειας, με απόφαση του υπουργού Οικονομίας, μετά από γνώμη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων που παρέχεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας 60 ημερών μετά την αποστολή σχετικού ερωτήματος από τον υπουργό. Μετά την παρέλευση αυτής της προθεσμίας, η απόφαση του υπουργού εκδίδεται χωρίς γνώμη της Κ.Ε.Ε.
Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου εκλέγονται από τα μέλη του επιμελητηρίου που έχουν δικαίωμα ψήφου με εκλογές που διεξάγονται κάθε τέταρτο έτος, σε ημερομηνία που ορίζεται μεταξύ της 15ης Νοεμβρίου και της 15ης Δεκεμβρίου.
 Εξάλλου τα επιμελητήρια αναλαμβάνουν τη λειτουργία και το συντονισμό των Κέντρων Υποστήριξης Επιχειρήσεων (ΚΥΕΠΙΧ). Αποστολή των Κέντρων αυτών είναι η παροχή διοικητικών πληροφοριών και η υποστήριξη των εταιρειών κάθε νομικής μορφής, καθώς και των ατομικών επιχειρήσεων, στη διεκπεραίωση διαδικασιών δημοσίου δικαίου, από την υποβολή της αίτησης μέχρι την έκδοση της τελικής πράξης σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και με την επιφύλαξη ειδικότερων διατάξεων για την οργάνωση και λειτουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.), των Υπηρεσιών μιας Στάσης και των Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass