ΑΠΟ 1.000 ΕΥΡΩ ΣΕ 1.000 ΤΥΧΕΡΟΥΣ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΩΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΡΤΩΝ

Δώρο 1 εκατ. τον μήνα για αγορές μέσω POS

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2017 15:20

Με χρηματικά ποσά αντί κληρώσεις αυτοκινήτων, ακινήτων και πολυτελών ειδών, κάτι που ενδεχομένως να μειώσει το κίνητρο των καταναλωτών να ζητούν αποδείξεις, θα επιβραβεύει τελικά το υπουργείο Οικονομικών όσους πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες.

Το αρχικό πλάνο για επιτόπιες κληρώσεις ατόνησε, ενώ η "φόρτωση" πόντων στις κάρτες τους μπαίνει επί του παρόντος στο συρτάρι και οι πληροφορίες θέλουν την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ να καταλήγει στις κληρώσεις μετρητών μία φορά το μήνα.

Συγκεκριμένα, οι κληρώσεις θα γίνονται με βάση τις μηνιαίες συναλλαγές μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών- άρα δεν θα λαμβάνονται υπόψη οι μεταφορές ποσών μέσω τραπεζικών λογαριασμών- και την ευθύνη τους θα έχει τελικά η ΔΗΛΕΔ (το παλιό ΚΕΠΥΟ) και όχι οι τράπεζες, όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός. Το έπαθλο θα είναι 1.000 ευρώ για 1.000 τυχερούς το μήνα, έτσι ώστε να καλύπτεται το ετήσιο προβλεπόμενο κονδύλι των 12 εκατ. ευρώ, αν και υπήρχαν εισηγήσεις για μικρότερα ποσά (π.χ. 500 ευρώ) για περισσότερους τυχερούς, αλλά κρίθηκε ότι το κίνητρο είναι ήδη αδύναμο. Τα έπαθλα αυτά θα πιστώνονται στους λογαριασμούς των φορολογούμενων, όπως είναι δηλωμένοι στο Taxis.

Οι αρχικές σκέψεις ήταν να γίνονται οι κληρώσεις ακόμα κι επί τόπου, την ώρα της συναλλαγής και οι τυχεροί θα κέρδιζαν την αξία της αγοράς στο πολλαπλάσιο (μάλλον 3πλάσιο) με ένα συγκεκριμένο πλαφόν. Το έπαθλο δεν θα ήταν, όμως, μετρητά αλλά πόντοι, που θα πιστώνονταν στις κάρτες των φορολογούμενων και θα μπορούσαν να τους εξαργυρώσουν σε οποιοδήποτε άλλο σημείο, για οποιαδήποτε άλλη αγορά. Το σχέδιο “πάγωσε” λόγω τεχνικών προβλημάτων αλλά και ενστάσεων από υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, για τον αυξημένο ρόλο των τραπεζών, με την επίκληση των προσωπικών δεδομένων.

Κρίσιμο είναι το ερώτημα πώς θα αντιμετωπίζει η εφορία αυτά τα χρηματικά έπαθλα, αν ο νικητής είναι οφειλέτης. Με δεδομένο ότι η διάταξη για τη λοταρία δεν προβλέπει ρητώς ότι το έπαθλο είναι ακατάσχετο, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι το ποσό αυτό θα συμψηφίζεται με τυχόν οφειλές του φορολογούμενου.

 Πάντως επειδή φέτος στο "χτίσιμο" του αφορολογήτου μετέχουν σχεδόν όλες οι δαπάνες οι περισσότεροι μισθωτοί και συνταξιούχοι έχουν ήδη «πιάσει» το ποσοστό και πλέον κινούνται με βάση το προσωπικό τους συμφέρον... Αν το μέτρο λειτουργήσει προς την κατεύθυνση χρήσης των καρτών, μένει να φανεί…  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass