ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ EUROGROUP ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Ήρθε η ώρα για επενδύσεις και ανάπτυξη…

*Χρειάζεται εθνική στρατηγική και μέτρα που θα στηρίξουν την επιχειρηματικότητα

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2017 15:20

"Συμφωνία που εξοβελίζει κάθε κίνδυνο νέας αναταραχής και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να υλοποιηθεί ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης" χαρακτήρισαν το αποτέλεσμα του προχθεσινού Eurogroup επιχειρηματικοί φορείς της χώρας, αναδεικνύοντας ωστόσο την ανάγκη άμεσων μέτρων που θα ενθαρρύνουν τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα. 

"Το μόνο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι ότι με τη συμφωνία αυτή θα επέλθει ηρεμία στην ελληνική αγορά και ελπίζουμε μέρος της δόσης να κατευθυνθεί προς τον ιδιωτικό τομέα για την αποπληρωμή χρεών του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις σχολίασε ο  πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Κων. Μίχαλος.   " Η συμφωνία δεν αποτελεί πανάκεια για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, τόνισε, ωστόσο εξοβελίζει κάθε κίνδυνο νέας αναταραχής και δημιουργεί τις προϋποθέσεις προκειμένου η χώρα να αποτάξει τα δεινά που επιφέρουν τα μνημόνια και σχεδιάζοντας και υλοποιώντας ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης, να κάνει το άλμα προς τα εμπρός. Υπάρξει αισιοδοξία και να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο.  Με την καταβολή της δόσης των 8,5 δισ. και αποπληρώνονται τα χρέη μας προς τους δανειστές και περισσεύει ένα σημαντικότατο ποσό της τάξεως του 1,6 δισ. που πρέπει, χωρίς καμία δεύτερη σκέψη, να διατεθεί στην αγορά, προκειμένου να κινηθεί η οικονομία και να παράξει πλούτο. ΕΣΕΕ: ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ
Το Eurogroup ανακούφιση όλων, κατέληξε σε συμφωνία αφού, επιτέλους, βρέθηκε ένα μίνιμουμ συνεννόησης  δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης. Ας ελπίσουμε ότι από το θετικό μήνυμα κλεισίματος της εκκρεμότητας της 2ης αξιολόγησης, θα απομακρυνθεί η αγωνία και η αβεβαιότητα στη πραγματική οικονομία και θα δημιουργηθούν προσδοκίες για ένα καλύτερο κλίμα στην ελληνική αγορά, σε συνδυασμό μάλιστα και με τη τουριστική περίοδο. Στο ερώτημα, εάν τα μέτρα έφεραν τη συμφωνία ή η συμφωνία τα μέτρα, αυτό που μπορούμε να απαντήσουμε είναι ότι, η συμφωνία μπορεί να επετεύχθη μεταξύ αυτών που προαπαιτούν μέτρα και αυτών που τα ψηφίζουν, αλλά η υλοποίηση της συμφωνίας βασίζεται σε αυτούς που θα πληρώσουν τα μέτρα για πολλά χρόνια ακόμα και δεν είναι άλλοι από τους Έλληνες φορολογούμενους», καταλήγει ο Β. Κορκίδης.
 ΣΕΒ: ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ
«Η ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης είναι μία εξαιρετικά θετική εξέλιξη. Απομακρύνει την αβεβαιότητα για την ελληνική οικονομία και μας επιτρέπει να σχεδιάσουμε, με σχετική ασφάλεια, το μέλλον», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θόδωρος Φέσσας, σχολιάζοντας την συμφωνία και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η μεταρρυθμιστική προσπάθεια πρέπει να συνεχισθεί και να ενταθεί, στο πλαίσιο μιας φιλόδοξης αναπτυξιακής στρατηγικής. Οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι έτοιμες να αναλάβουν επενδυτικές πρωτοβουλίες που θα δράσουν καταλυτικά στην ανάπτυξη της οικονομίας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας και εισοδημάτων».
ΟΕΕ: ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, τόνισε μεταξύ άλλων πως «μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, έστω και στα μέσα Ιουνίου του 2017, το ζητούμενο είναι να δούμε μπροστά και να κινηθούμε προς την κατεύθυνση της προσέλκυσης επενδύσεων, εντός και εκτός συνόρων, που θα φέρουν σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Με άλλα λόγια, απαιτούνται μέτρα για την αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης στους επενδυτές, όπως η απλοποίηση του καθεστώτος αδειοδότησης των επιχειρήσεων, η δημιουργία ενός σταθερού και χωρίς διαρκείς και ξαφνικές αλλαγές φορολογικού συστήματος με ταυτόχρονη μείωση των συντελεστών φορολογίας, η επίσπευση της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις η ταχεία απονομή της δικαιοσύνης και η άρση των στρεβλώσεων, που δυσκολεύουν το επιχειρείν στην Ελλάδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass