ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ Η Β΄ΔΟΣΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΩΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ

Εντός του Ιουλίου τα οικογενειακά επιδόματα

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2017 15:16

 Εντός του Ιουλίου θα πληρωθεί σε 700.000 περίπου δικαιούχους η β΄ δόση για το οικογενειακό επίδομα και τα πολυτεκνικά επιδόματα από τον ΟΓΑ. Η ακριβής ημερομηνία πληρωμής δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά θα γίνει εντός του Ιουλίου με πιθανότερο διάστημα το τέλος του μήνα ώστε οι υπηρεσίες του ΟΓΑ να εκκαθαρίσουν τις αιτήσεις Α21.


H διοίκηση του ΟΓΑ έχει ήδη ενημερώσει τους δικαιούχους ότι, ο Οργανισμός θα καταβάλει τη δόση των επιδομάτων σε όσους υποβάλλουν αιτήσεις Α21 μέσω TAXISNET έως τις 30 Ιουνίου και  εφόσον πληρούν όλες τις προϋποθέσεις. Η ανησυχία ότι πολλοί δικαιούχοι σήμερα οικογενειακών επιδομάτων να βρεθούν «εκτός λίστας», λόγω τεκμηρίων που θα προκύψουν από τη φορολογική τους δήλωση, είναι υπαρκτή.
Οι αιτήσεις Α21 των δικαιούχων που θα υποβληθούν μετά την 30η Ιουνίου, θα επεξεργαστούν, θα ελεγχθούν ενόψει της πληρωμής της επόμενης γ' δόσης.
 Πάντως όσοι δικαιούχοι των επιδομάτων στήριξης τέκνων, καθώς και των τριτεκνικών και πολυτεκνικών επιδομάτων έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο κινδυνεύουν να χάσουν τις παροχές τους, δηλαδή να τους κατασχέσουν την οικονομική αυτή βοήθεια, στην περίπτωση που δεν έχουν μεριμνήσει ώστε τα επιδόματα αυτά να πιστωθούν σε τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει ως «ακατάσχετους».  
Θυμίζουμε ότι η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, είχε προαναγγείλει αλλαγές στο χρόνο πληρωμής όλων των επιδομάτων πρόνοιας μεταξύ τους και το οικογενειακό επίδομα ενώ όλα θα χορηγούνται από τον ΟΓΑ. Παράλληλα είχε τονίσει ότι μέχρι τα τέλη του 2017 όλα τα επιδόματα για τους ανάπηρους αλλά και τα οικογενειακά, θα δίνονται την ίδια μέρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass