ΑΞΙΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Στους ανέργους τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΑΕΔ

Δημοσίευση: 13 Απρ 2017 9:30

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας αξιώνει από την κυβέρνηση να διαθέσει άμεσα στους ανέργους τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΑΕΔ, με βάση τις οξυμένες τους ανάγκες.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής :

«Σε συνέχεια των αποφάσεων της άνοιξης του 2015, η κυβέρνηση μέσω της Διοίκησης του ΟΑΕΔ, συνεχίζει την απαράδεκτη και προκλητική αναφορά σε πλεονάζοντα ποσά που υπάρχουν στα ταμεία του Οργανισμού και την παράδοση αυτών στην ΤτΕ.

Όταν επιδοτείται μόλις το 10% των ανέργων και αυτοί με το επίδομα ανεργίας να παραμένει στα κατώτερα επίπεδα με βάση την αναλογία των άθλιων νομοθετημένων μισθών που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και τους έχει «τσιμεντάρει» η τωρινή, όταν το επίδομα ανεργίας μετατρέπεται σε επιταγή εργασίας και ζεστό χρήμα για τα αφεντικά, όταν έχουν καταργηθεί αρκετά επιδόματα προστασίας των ανέργων (π.χ. οικογενειακά επιδόματα), όταν εκατοντάδες εργαζόμενοι των προγραμμάτων απασχόλησης σε διάφορους κλάδους βρίσκονται απλήρωτοι, η αναφορά σε πλεονάζοντα ποσά αποτελεί κοροϊδία στα μούτρα των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων.

Το ΕΚΝΛ αξιώνει από την κυβέρνηση τα «πλεονάσματα» του ΟΑΕΔ να τα διαθέσει «εδώ και τώρα» στους ανέργους με βάση τις οξυμένες ανάγκες τους. Να αυξήσει τώρα το επίδομα ανεργίας, να δίνεται σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να πληρώνει χωρίς καθυστέρηση τους εργαζομένους των προγραμμάτων απασχόλησης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass