ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΠΗΓΑΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΤΩΝ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Τέλη Μαρτίου οι 1.139 εργαζόμενοι για τους δήμους Λάρισας

* Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί και το νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους που "βγάζει" ο ΟΑΕΔ

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2017 22:55
Οι οριστικοί πίνακες των ωφελούμενων έχουν καθυστερήσει λόγω των πολλών ενστάσεων Οι οριστικοί πίνακες των ωφελούμενων έχουν καθυστερήσει λόγω των πολλών ενστάσεων

Προς τα τέλη Μαρτίου αναμένεται να δημοσιοποιηθούν οι τελικοί πίνακες κατάταξης για τις 1.139 θέσεις απασχόλησης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στους δήμους του ν. Λάρισας.

Αν και τα προσωρινά αποτελέσματα, με τη μοριοδότηση των 24.451 θέσεων που προσφέρει το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για όλους τους δήμους της χώρας δημοσιοποιήθηκαν στις 14 Φεβρουαρίου, το πλήθος ενστάσεων που υποβλήθηκαν, πήγε πίσω τη διαδικασία… 

Ο ΟΑΕΔ προκειμένου να μην υπάρξουν λάθη και αδικηθούν δικαιούχοι προχωρά σε ενδελεχή και προσεκτικό έλεγχο όλων των ενστάσεων, ώστε τα οριστικά αποτελέσματα να μην επιδέχονται κανενός είδους αμφισβήτηση. Ο έλεγχος έχει αρχίσει από τις 17 Φεβρουαρίου, όταν και ολοκληρώθηκε η προθεσμία της υποβολής των ενστάσεων στους πίνακες επιτυχόντων, επιλαχόντων και αποκλειομένων που είχαν αναρτηθεί. Λόγω του μεγάλου όμως αριθμού των ενστάσεων, τα οριστικά αποτελέσματα των επιτυχόντων προς τα τέλη του μήνα αναμένεται να ανακοινωθούν.
Υπενθυμίζεται πως από τις 1.139 θέσεις που θα καλυφθούν από τους επτά Δήμους του νομού, ο Δήμος Λαρισαίων θα απασχολήσει 671 ανέργους, ο Δήμος Αγιάς 47, ο Δήμος Ελασσόνας 102, ο Δήμος Τεμπών 53, ο Δήμος Κιλελέρ 86. ο Δήμος Τυρνάβου 103 και ο Δήμος Φαρσάλων 77.
Σε κάθε περίπτωση όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος και αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες των επιτυχόντων, θα ακολουθήσει η διαδικασία προκειμένου οι δικαιούχοι να τοποθετηθούν στους δήμους.
Σύμφωνα με την προκήρυξη του προγράμματος μετά την ανάρτηση του οριστικού πίνακα κατάταξης ανέργων, οι αρμόδιοι υπάλληλοι των ΚΠΑ2, όπου είναι εγγεγραμμένοι οι άνεργοι, καλούν τους ωφελούμενους, ̟που έχουν επιλεγεί ̟προς τοποθέτηση εντός ̟προθεσμίας ̟5 εργάσιμων ημερών, με κάθε ̟πρόσφορο μέσο όπως ηλεκτρονική αλληλογραφία, έγγραφη ̟πρόσκληση καθώς και τηλεφωνική επικοινωνία, προκειμένου να υποδειχτούν στους επιβλέποντες φορείς, δηλαδή τους δήμους».
Στη συνέχεια «οι ωφελούμενοι ̟θα προσέρχονται στο ΚΠΑ2, εντός 5 εργάσιμων ημερών για να παραλάβουν το συστατικό σημείωμα και στη συνέχεια θα προσέρχονται στον Δήμο στον οποίο θα απασχοληθούν εντός ̟5 εργάσιμων ημερών. Ο κάθε δήμος υποχρεούται να ̟προβεί στην ηλεκτρονική αναγγελία τοποθέτησης, των υποδειχθέντων από τα ΚΠΑ2 επιτυχόντων ωφελουμένων, εντός ̟30 ημερολογιακών ημερών.
Με δεδομένα τα χρονοδιαγράμματα αυτά, οι ωφελούμενοι που θα επιλεγούν, θα πιάσουν δουλειά μετά τον Απρίλιο.
Να θυμίσουμε επίσης πως οι ωφελούμενοι θα εργαστούν σε κοινωφελή προγράμματα για οκτώ μήνες, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, οι οποίοι είναι έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ, όσοι είναι άνω των 25 ετών, θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54).
Η απασχόλησή τους υπάγεται στο καθεστώς πενθήμερης εργασίας και το ωράριο απασχόλησής τους ακολουθεί το ωράριο που έχουν οι μόνιμοι εργαζόμενοι των δήμων με την ίδια ειδικότητα. Σε περίπτωση εργασίας το Σάββατο, οι ωφελούμενοι θα πρέπει να παίρνουν μία ημέρα ρεπό κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης εβδομάδας από Δευτέρα έως Παρασκευή. Απασχόληση κατά την Κυριακή, τις επίσημες αργίες και σε βραδινές ώρες δεν επιτρέπεται.
ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΑΕΔ
Στο μεταξύ θέμα ημερών είναι η προκήρυξη του νέου προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε χρόνο απασχόλησης και κατάρτισης προωθεί ο ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα θα «ανοίξει» πιθανότατα εντός του Μαρτίου και θα απευθύνεται σε 10.000 επιδοτούμενους ανέργους. Η λογική είναι να μπορούν να μετατρέπουν οι άνεργοι το επίδομα ανεργίας που εισπράττουν από τον Οργανισμό σε «επιταγή επανένταξης» στην αγορά εργασίας. Οι επιδοτούμενες θέσεις θα έχουν χρονική διάρκεια το λιγότερο 5 μήνες και το περισσότερο ένα χρόνο. Όσοι είναι σήμερα ενταγμένοι στην τακτική 12μηνη επιδότηση του ΟΑΕΔ πρέπει να εισπράττουν το επίδομα για χρονικό διάστημα από 6μηνο και κάτω ώστε να μπορούν να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα. Το ποσό της επιχορήγησης ισούται με το επίδομα ανεργίας που εισπράττει ο δικαιούχος.
Το πρόγραμμα επιχορηγεί ιδιωτικές επιχειρήσεις, ΚΟΙν.Σ.Επ. και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που απασχολούν έως 10 άτομα σε πλήρη απασχόληση. Οι δικαιούχοι άνεργοι τακτικής επιδότησης και οι δικαιούχοι επιδόματος μακροχρόνιων ανέργων συμμετέχουν εφόσον αποφασίζουν να μετατρέψουν το επίδομα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας».

Του Γιώργου Νούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass