ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΟΦΥΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η επιχειρηματικότητα έχει το κράτος απέναντι…

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2017 14:55

Ο δρόμος της επιχειρηματικότητας ποτέ δεν ήταν εύκολος στην Ελλάδα, ενώ σήμερα τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, αφού, μετά από μια οκταετούς διάρκειας οικονομική κρίση που συνεχίζεται, αποτελεί ίσως μία από τις πιο τολμηρές επιλογές, πόσο μάλλον όταν αυτή έχει το κράτος απέναντι.

Αυτή η άποψη εκφράστηκε χθες, από το σύνολο των εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων επιχειρηματιών της Λάρισας, όταν κλήθηκαν να χαιρετίσουν σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό Επιμελητήριο και αφορούσε τις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Οι περισσότεροι δήλωσαν ότι οι σημερινές συνθήκες δεν ευνοούν καθόλου την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, αλλά παρόλα αυτά ο καθένας από την πλευρά του, κατέθεσε ότι υπάρχει ισχυρή βούληση για προσπάθεια, για δημιουργία στόχων, για δυνατότητες αξιοποιήσιμες προς την κατεύθυνση να επιτευχθούν σπουδαία πράγματα, υπερπηδώντας εμπόδια που θέτει το γενικότερο περιβάλλον.

Η νεοφυής επιχειρηματικότητα αποτελεί ουσιαστικά έναν όρο άγνωστο ακόμη σε πολλούς στην Ελλάδα, ενώ κάποιοι πιστεύουν ότι είναι το μέλλον και οι οργανωτές της εκδήλωση, χθες στόχο είχαν να την κάνουν γνωστή στην τοπική κοινωνία μας και να στηρίξουν όσους επιθυμούν να την ακολουθήσουν.

Ειδικότερα διοργανωτές της ήταν η Επιστημονική Ένωση «Digital idea», το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και το Παράλληλο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Accelerator Assembly, με την επίσημη υποστήριξη του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λάρισας, του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Θεσσαλίας.

Όλοι αυτοί οι φορείς συνεργάστηκαν να στηρίξουν τουλάχιστον την κατάκτηση της γνώσης όσον αφορά στο τι είναι νεοφυής επιχείρηση, με τους ειδικότερους εξ αυτών, να βάζουν στόχους ενίσχυσής της τοπικά.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης «Digital idea», κ. Ηλίας Τανός, δήλωσε πως: «Στόχος της εκδήλωσης είναι να εμπνεύσουμε νέους επιχειρηματίες και να στηρίξουμε της δημιουργία νέων τέτοιων επιχειρήσεων…».

Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, κ. Γρ. Παπαχαραλάμπους, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Λαρισαίων και υπεύθυνος ευρωπαϊκών προγραμμάτων κ. Γ. Σούλτης, ο αναπληρωτής πρόεδρος ΤΕΙ Θεσσαλίας, καθηγητής τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων κ. Ευστ. Βελισσαρίου, ο αντιπρόεδρος του ΣΘΕΒ Θεσσαλίας κ,. Τσερέπας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Δημ. Αδάμ, ο γραμματέας της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ Κ.Δ. Θεσσαλίας και πρόεδρος του τμήματος διοίκησης επιχειρήσεων του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Γερογιάννης, ο υπεύθυνος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Χατζηκαμαγιάννης και ο αν. γραμματέας της Ομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών κ. Χρ. Γενιτσεφτσής.

Αναλυτική ενημέρωση για τις νεοφυής επιχειρήσεις, έκαναν με ομιλίες τους οι εξής: κ. Ελένη Πανάγου, Συνδιοργανώτρια του Startup Europe Week / Επιστημονικό μέλος παράλληλου Δικτύου Accelerator Assembly με θέμα «Η νεοφυής επιχειρηματικότητα σε Ελλάδα και εξωτερικό», κ. Θοδωρής Αλεξάνδρου, εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας / Συνδιοργανωτής του Startup Europe Week, με θέμα «Τρόποι στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας», κ. Ηλίας Τανός, Co–Founder και C.E.O. Επιστημονικής Ένωσης Digital idea / Συνδιοργανωτής του Startup Europe Week με θέμα «Ψηφιακά εργαλεία για τις startup επιχειρήσεις», κ. Δημ. Κουρέτας, καθ. Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με θέμα «Από το ερευνητικό εργαστήριο στην αγορά», κ. Γιάννης Γιαλαμάς, Συνδιοργανωτής του Larissa Startup Weekend, κ. Παναγιώτης Παπαδημητρίου, Economist Ph.D /Business Consultant/General Manager SFIP LTD, ενώ παρουσιάστηκαν οι ακόλουθες καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις: “Nursify” – Αθανάσιος Τζικούλης, Βασίλης Πάλλας, Γιώργος Γκενς “Hopwave” – Γιώργος Πιλπιλίδης, Γιώργος Σιάτρας. Τέλος για ειδικό πρόγραμμα «Εράσμους» που αφορά στις νεοφυείς επιχειρήσεις, μίλησε ο κ. Χαρ. Σαμαντζής, υπεύθυνος του Ινστιτούτου Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass