Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΨΥΡΡΑΣ ΣΤΗΝ «Ε»:

«Ναι» στα POS, απέτυχαν οι ανοιχτές Κυριακές

* «Δούλεψε» ο Τύρναβος στις γιορτές, χαλαρά οι εκπτώσεις

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2017 14:23 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Ιαν 2017 14:29
Μεγάλες σε προσφορές οι χειμερινές εκπτώσεις στον Τύρναβο Μεγάλες σε προσφορές οι χειμερινές εκπτώσεις στον Τύρναβο

Περίοδος εκπτώσεων και για τον εμπορικό κόσμο του Τυρνάβου μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου, μια περίοδος όπου οι έμποροι και επαγγελματίες του Τυρνάβου προσφέρουν τα εμπορεύματα μέχρι και 70% χαμηλότερα, κάνοντας την τοπική αγορά ακόμα πιο δελεαστική. Βέβαια τα προβλήματα του κλάδου είναι πάρα πολλά γιατί φέτος η συγκυρία με την οικονομική δυσπραγία που υπάρχει τις χιονοπτώσεις και τις πολικές θερμοκρασίες δυσκόλεψε πάρα πολύ τον κόσμο να βγει έξω ώστε να ενισχύσει πιο πολύ την τοπική αγορά.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα προβλήματα. Υπάρχουν μείζονα θέματα όπως εκείνα που αφορούν στο ασφαλιστικό και το τραπεζικό (POS).

Για τα σοβαρά προβλήματα αλλά και γενικότερα για την εμπορική κίνηση στον Τύρναβο, την πρώτη μεγαλύτερη πόλη του νομού μετά τη Λάρισα μίλησε στην «Ε» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Τάσος Ψύρρας.

To προηγούμενο διάστημα των γιορτών, σύμφωνα με τον κ. Ψύρρα, η τοπική αγορά του Τυρνάβου κινήθηκε σε καλά επίπεδα για την εποχή, δημιουργώντας ένα αίσθημα αισιοδοξίας τόσο για τον εμπορικό κόσμο όσο και για τους καταναλωτές, αρκεί οι τελευταίοι να ήξεραν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που υπήρχαν.

Καταστήματα που οι ιδιοκτήτες φρόντισαν έγκαιρα να έχουν εμπόρευμα υπέρ αρκετό όπως είναι φυσικό δούλεψαν καλύτερα και κράτησαν τον κόσμο στον Τύρναβο.

Για την τωρινή περίοδο των εκπτώσεων η αγορά του Τυρνάβου κινείται σε πολύ χαμηλά έως μηδαμινά επίπεδα, ενώ οι προσφορές είναι πολύ μεγάλες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές και με την ιδιότητά του ως μέλος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας και της τριτοβάθμιας οργάνωσης Ε.Σ.Ε.Ε. ο κ. Ψύρρας σημειώνει: «Πλέον και νομικά ο εμπορικός κόσμος έχει δικαιωθεί και με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι είναι παράνομη η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Ο Τύρναβος είναι από τις λίγες πόλεις που έχουν τηρήσει την απόφαση για κλειστές Κυριακές από την ψήφιση του σχετικού νόμου και μάλιστα τα μέλη τήρησαν αυτή την απόφαση ομόφωνα.

ΤΑ POS ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Για τη χρήση των POS, δηλαδή τη χρήση μηχανημάτων για πληρωμή με κάρτα, το λεγόμενο πλαστικό χρήμα ο κ. Ψύρρας σημειώνει ότι ανέκαθεν ο Εμπορικός Σύλλογος Τυρνάβου, ήταν και είναι υπέρ της χρήσης κάρτας για τις αγορές και αυτό γιατί μπορεί μέσω αυτού του συστήματος να παταχθεί η φοροδιαφυγή, αλλά όμως χρειάζεται βούληση από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο ώστε να διαχειριστούν πολύ πιο λογικά και όχι πιεστικά τη χρήση κάρτας. Λογικό είναι το αίτημα οι τράπεζες να πρέπει να προσαρμόσουν το κέρδος τους σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα. Η Ευρώπη έχει τόκο 0,3% το ανώτερο στη συναλλαγή ενώ στην Ελλάδα ο τόκος αρχίζει από 0,8% και φτάνει ακόμα και 1,40% ανά συναλλαγή.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ

Κλείνοντας ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Τάσος Ψύρρας και μετά από ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου θα γίνει για όλα τα παραπάνω θέματα και κυρίως για το ασφαλιστικό πλήρης ενημέρωση των μελών αλλά και των άλλων επαγγελματιών και εμπόρων ακόμα που δεν ανήκουν στο σύλλογο στην ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την ερχόμενη Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα στο κέντρο «Χαγιάτι» στην πλατεία Αγοράς.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass