ΕΡΧΟΝΤΑΙ 23.000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕΣΩ ΟΑΕΔ ΣΕ 274 ΔΗΜΟΥΣ - ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

Τον Οκτώβριο νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2016 8:12

   Στα τέλη Οκτωβρίου πρόκειται να δημοσιοποιηθεί η πρόσκληση του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 23.000 ανέργων σε 274 δήμους της χώρας μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.

Αυτό τόνισε κατά τη συνάντησή της με την ΚΕΔΕ η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου: “Στόχος είναι μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής και ένταξης των έργων και των ειδικοτήτων στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα, από πλευράς των Δήμων, προκειμένου έως τα τέλη Οκτωβρίου να εκδοθεί η πρόσκληση για την πρόσληψη 23.000 μακροχρόνια ανέργων, ώστε να τοποθετηθούν στις θέσεις τους, εντός Νοεμβρίου”, είπε χαρακτηριστικά η κ. Αντωνοπούλου.
Το ενδιαφέρον των ανέργων για τα νέα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους είναι ιδιαίτερα μεγάλο, καθώς στην πρώτη φάση, του προγράμματος στους 17 Δήμους-θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας, για μία θέση εργασίας υποβλήθηκαν 14 αιτήσεις, όταν η αναλογία στα προηγούμενα προγράμματα ήταν 5 προς 1, παρότι τα ποσοστά ανεργίας ήταν υψηλότερα. Η νέα γενιά Κοινωφελούς Εργασίας έχει ως κεντρικό στόχο την επανένταξη των μακροχρόνια ανέργων στο χώρο της εργασίας.  
Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των θέσεων, 8μηνης εργασίας με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, είναι ο ίδιος με την προηγούμενη χρονιά, όπως σημείωσε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.  Υπενθυμίζεται ότι ήδη υλοποιούνται προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας σε 51 δήμους, θύλακες υψηλής ανεργίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass