ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΛΟΓΩ ΧΡΕΩΝ

Μεταξύ των αστέγων και το ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα

* Πρώτη φορά στην ιστορία του δίχως κομματικά γραφεία στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2016 21:11

Σημείο των-πολιτικών- καιρών το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ έμεινε άστεγο στη Λάρισα. Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το μέχρι πρόσφατα πανίσχυρο και κυβερνών κόμμα δεν διαθέτει γραφεία. Το βάρος των χρεών οδήγησε τη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ να εγκαταλείψει τα κομματικά γραφεία που διατηρούσε από δεκαπενταετίας στον πεζόδρομο της Λαπιθών.

Υποτίθεται ότι θα επιδιωχθεί ενοικίαση άλλου χώρου για τη μεταστέγαση των γραφείων ωστόσο αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ της Λάρισας παραμένει χωρίς στέγη. Δεν πρόκειται για κάποια διαδικασία μετακόμισης καθώς τα γραφεία στη Λαπιθών εγκαταλείφθηκαν δίχως να έχουν εξευρεθεί νέα. Άγνωστο παραμένει αν και πού έχουν μεταφερθεί ο εξοπλισμός αλλά και το αρχείο της οργάνωσης, οι σημαίες και τα λάβαρα του κόμματος, τα πορτρέτα του Ανδρέα Παπανδρέου και των άλλων προέδρων του ΠΑΣΟΚ που κοσμούσαν τους τοίχους των γραφείων.

Τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια το καταχρεωμένο ΠΑΣΟΚ κεντρικά, στη Λάρισα έφτασαν στο απροχώρητο. Χωρίς έσοδα πρακτικά, δίχως καν βουλευτή στη Λάρισα τον τελευταίο χρόνο, η δυνατότητα επιχορήγησης από τα κεντρικά ανύπαρκτη και οι υποχρεώσεις να τρέχουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Νομαρχιακή δεν είχε πληρώσει καν ενοίκιο για περισσότερο από έναν χρόνο. Απλήρωτοι κατά τα φαινόμενα και οι περισσότεροι λογαριασμοί, αν και τα γραφεία εξακολουθούσαν να είναι συνδεδεμένα με τα δίκτυα και διέθεταν ως το τέλος φως-νερό-τηλέφωνο-ίντερνετ. Παλιό στέλεχος του κόμματος πλήρωσε προσφάτως από την τσέπη του δύο μηνιάτικα στον ιδιοκτήτη του ακινήτου και εκείνος δέχτηκε να διαγράψει την υπόλοιπη οφειλή υπό τον όρο να εγκαταλείψουν αμέσως τα γραφεία.

Τα στελέχη της Νομαρχιακής αναζητούν επειγόντως λύση και αφού χρήματα δεν υπάρχουν ποντάρουν στην ευαισθησία τοπικών παραγόντων του κόμματος, ελπίζοντας ότι κάποιος θα παραχωρήσει δωρεάν ιδιόκτητο χώρο του ώστε να στεγαστεί η οργάνωση δίχως κόστος. Συζητήσεις γίνονται για εξεύρεση μικρού διαμερίσματος ακόμη και περιφερειακά του κέντρου της Λάρισας προκειμένου να φιλοξενήσει τα γραφεία της Νομαρχιακής. Και καθώς αυτή την περίοδο υπάρχουν πολλά ανοίκιαστα ακίνητα, οι ελπίδες για εξεύρεση χορηγού και λύσης θεωρούνται βάσιμες. Ελάχιστη απαίτηση να βλέπει σε δρόμο ο προσφερόμενος χώρος που θα στεγαστούν τα γραφεία, ώστε να μην τοποθετηθεί η πινακίδα με τον πράσινο ήλιο στον ακάλυπτο.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Από την ίδρυσή του, το κόμμα του Α. Παπανδρέου διέθετε στη θεσσαλική πρωτεύουσα και ισχυρή οργάνωση και χώρο να στεγάζει τη δραστηριότητά του.

Από το 1974, αμέσως με την ίδρυση, η τότε προσωρινή Νομαρχιακή Επιτροπή διέθετε γραφεία. Επί της Ρούσβελτ, εκεί που τώρα στεγάζεται το κατάστημα Zara. Τότε εκεί βρισκόταν το κινηματοθέατρο ‘’Διονύσια’’ και στον διάδρομο της εισόδου υπήρχε σκάλα που οδηγούσε σε δύο μικρά γραφεία. Στο ένα στεγαζόταν τότε ο σύνδεσμος φιλάθλων της ΑΕΛ και στο διπλανό βρέθηκε το ΠΑΣΟΚ. Το οποίο μετακόμισε το 1977 σε μεγαλύτερο χώρο στην ‘’Πολυκατοικία του Παπά’’ , στη γωνία Μ. Αλεξάνδρου και Μανδηλαρά. Εκεί έμειναν ως το 1983, είχαν πια γίνει κυβέρνηση όταν επέστρεψαν πιο κεντρικά, στο κτίριο της γωνίας Ρούσβελτ και Παπασταύρου. Και μετά το 2001, τα γραφεία της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ μετακόμισαν στην τελευταία τους στέγη, στον πεζόδρομο της Λαπιθών.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass