ΣΥΣΚΕΨΗ ΧΘΕΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΚΛ

Σε τροχιά απεργίας για το ασφαλιστικό

Δημοσίευση: 31 Δεκ 2015 0:37

 

Σε συναγερμό έχουν τεθεί τα σωματεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας ενόψει του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό που αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή, καθώς μέσα στον Ιανουάριο προετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις.

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας σύσκεψη των Σωματείων και των Λαϊκών Επιτροπών όπου και συζητήθηκαν οι τρόποι αντίδρασης στα νέα μέτρα που έρχονται.

Στα μέλη των διοικητικών Συμβουλίων μίλησε ο πρόεδρος του ΕΚΛ που πρότεινε και το σχέδιο δράσης.

«Η ανακοίνωση των αντιασφαλιστικών μέτρων, τόνισε, όποτε κι αν γίνει, θα πρέπει να μας βρει σε ετοιμότητα, τα σωματεία να έχουν σχεδιασμό και πλήρη δράση στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, στις γειτονιές, στις σχολές. Ήδη η διοίκηση του ΕΚΝΛ, αποφάσισε 24ωρη απεργία, την ημέρα που θα το φέρει στη Βουλή (υπολογίζεται προς τα μέσα Ιανουαρίου).

Η απεργία για το ασφαλιστικό, πρέπει να είναι βήμα κλιμάκωσης, δεν πρέπει να περάσει ως μια ακόμα απεργία. Να είναι μια σκληρή αναμέτρηση με την κυβέρνηση, την Ε.Ε., την εργοδοσία.

Έχουμε χαρακτηρίσει, κατέληξε, αυτήν την επίθεση στο ασφαλιστικό ως “αιτία πολέμου”. Με αυτό το πνεύμα να προετοιμαζόμαστε και να καλούμε σε αγώνα. Το “αιτία πολέμου” δεν είναι αγώνας ενάντια σε ένα Ν/Σ αλλά αγώνας για την υπεράσπιση βασικών δικαιωμάτων.

Το συνταξιοδοτικό είναι συνδεδεμένο με το εργασιακό, την ανεργία, με την αναγκαιότητα μείωσης του γενικού εργάσιμου χρόνου και δεν μπορεί να λυθεί προς όφελος του λαού στο πλαίσιο του καπιταλισμού. Το ίδιο ισχύει και για τις λεγόμενες δαπάνες για την υγεία, την παιδεία. Ο καπιταλισμός τις αντιμετωπίζει με τη λογική του «κόστους» που σηκώνει ή όχι ο προϋπολογισμός, ενώ παράλληλα θεωρεί δαπάνη άμεσης προτεραιότητας την άμεση χρηματοδότηση ή έμμεση φοροαπαλλαγή των καπιταλιστών.

Επομένως, μόνο η κεντρικά και επιστημονικά σχεδιασμένη οικονομία στη βάση της κοινωνικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, μπορεί να τα εξασφαλίσει όλα αυτά για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα»...

ΔΗ.ΒΑΛ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass