Η ΛΑΜΨΗ ΤΗΣ ΕΧΕΙ …ΜΑΓΝΗΤΙΣΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Μια χριστουγεννιάτικη πολιτεία μέσα στη Λάρισα

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2015 16:15


Οι εικόνες «μιλούν» από μόνες τους, για τη λάμψη που ακτινοβολεί μια γειτονιά, κάπου στο κέντρο της Λάρισας, στην οδό Φειδίου, τα βράδια των γιορτινών ημερών, η οποία μαγνητίζει τα βλέμματα των περαστικών και στέκονται να τη θαυμάσουν.
Το εκπληκτικό δε είναι ότι η χριστουγεννιάτικη εικόνα της, έχει εντυπωσιάζει τόσο, που αποτελεί θέμα συζήτησης και διαδίδεται από στόμα σε στόμα, με αποτέλεσμα να έχει αποκτήσει ακόμη και επισκέπτες, απ΄ άλλες γειτονιές της πόλης, οι οποίοι γεμάτοι περιέργεια πηγαίνουν για να βιώσουν τη μαγεία που εκπέμπει…
Μάλιστα φέτος παρατηρήθηκαν ακόμη και επισκέψεις σχολείων(!) και ειδικότερα αποτελεί σταθμό μαθητικών περιπάτων, με τους εκπαιδευτικούς να παρουσιάζουν στα παιδιά μια όμορφη ατμόσφαιρα Χριστουγέννων.
Κανένας πολίτης που περνά από τον δρόμο της, δεν μένει αδιάφορος, χωρίς να επεξεργαστεί κάθε γωνιά του πλούσιου στολισμού, εντυπωσιασμένος.
Η φήμη της έχει ξεπεράσει και τα όρια της Λάρισας, χάρη στο διαδίκτυο, με φωτογραφίες που αναρτούν θαυμαστές της!
Όταν …πέσει το σκοτάδι, αναδεικνύεται ένα υπέροχο θέαμα.
Μια τεράστια φωτεινή γιρλάντα με αστέρια, κοσμεί τον δρόμο της, ενώνοντας δύο πολυκατοικίες που βρίσκονται αντικριστά, η οποία σε συνδυασμό με τη φωτεινότητα που εκπέμπουν τα δεκάδες λαμπιόνια που έχουν τοποθετηθεί στα μπαλκόνια πολυκατοικιών, καθώς και
οι φωτεινές φιγούρες ελαφιών, που βρίσκονται σε διάφορα επίπεδα, δημιουργούν την πιο φωτεινή νύχτα στην πόλη.
Καθώς πλησιάζει ο επισκέπτης την πιο φωτεινή πολυκατοικία της γειτονιάς, η μία έκπληξη διαδέχεται την άλλη, όταν διαπιστώνει πως μία ακόμη πηγή άπλετου φωτός, προέρχεται από μια μεγάλων διαστάσεων φάτνη, η οποία βέβαια περικλείει τους μάγους με τα δώρα, τον Ιωσήφ και την Παναγία με το βρέφος.
Δεν πρόκειται για γιορτινό στολισμό που τοποθέτησε ο Δήμος Λαρισαίων, αλλά για ένα αποτέλεσμα πάθους για τα Χριστούγεννα, ενός ανθρώπου… , το οποίο συνεπαίρνει κι άλλους.
Πρόκειται για έργο ιδιωτικής πρωτοβουλίας, η οποία στηρίζεται και μόνο στο μεράκι και στην ανάγκη του εμπνευστή της, να δημιουργήσει ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο περιβάλλον, στον μικρόκοσμο μιας γειτονιάς της πόλης μας και να προσφέρει μια άλλη νότα στην καθημερινότητα των κατοίκων της, που θα προκαλέσει την …ψυχολογική τους ανάταση.
Είναι ο κ. Γιάννης Ψωφάκας, γνωστός έμπορος της Λάρισας, που καταφέρνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια να κάνει την οδό Φειδίου, γιορτινό αξιοθέατο της πόλης.
Βέβαια όπως μας είπε ο ίδιος, έχει μεγάλο οικονομικό κόστος η αγορά του στολισμού, αλλά συμπληρώνει επίσης ότι: «Ομορφαίνει τη ζωή μας και αλλάζει τη διάθεσή μας. Όχι άλλη κακομοιριά…
Κάθε χρόνο οι γείτονες με παρακινούν λέγοντάς μου «τι έγινε φέτος δεν θα στολίσεις»;
Μ’ αρέσει αυτό που κάνω και ας έχει το κόστος του… Αξίζει περισσότερο αυτό που προσφέρει στις καρδιές μας και στην ψυχή μας!»
Όλοι, όσοι βλέπουν τις χριστουγεννιάτικες εικόνες της οδού Φειδίου, χαμογελούν…
Άλλωστε, αυτός δεν είναι και ο σκοπός. Να χαμογελάσουμε!
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass