ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Απεργία για το ασφαλιστικό τον Γενάρη

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2015 22:18

 

Απόφαση για κλιμάκωση του αγώνα το επόμενο διάστημα με νέα 24ωρη απεργία τον Γενάρη και επίκεντρο τις αλλαγές στο ασφαλιστικό πήρε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Όπως τόνισε χθες στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του ΕΚΛ, Τάσος Τσιαπλές, «παρά τις μεγάλες αντικειμενικές δυσκολίες, βλέπουμε ότι σε τμήματα εργαζομένων αναπτύσσονται αγωνιστικές διαθέσεις αλλά και ανησυχία για τις γενικότερες εξελίξεις».

Η διοίκηση του ΕΚΛ αποτιμά θετικά την πρόσφατη πανεργατική απεργία και την μαζική συγκέντρωση που διοργάνωσε, θεωρώντας ότι «ήταν μια δυναμική και αναγκαία απάντηση της εργατικής τάξης απέναντι στην κλιμάκωση της επίθεσης κυβέρνησης, μεγαλοεργοδοσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην προσπάθεια περάσματος κλίματος συναίνεσης την περίοδο που υλοποιείται ο αντεργατικός σχεδιασμός».

Το επόμενο διάστημα το Εργατικό Κέντρο θα δυναμώσει την προσπάθεια οργάνωσης των εργαζομένων και ανέργων στα σωματεία και στις Λαϊκές Επιτροπές.

Η διοίκηση του ΕΚΛ αποφάσισε νέα 24ωρη πανεργατική απεργία, με ανοιχτή ημερομηνία για τον Ιανουάριο του 2016, με αιχμή των αιτημάτων «να μην περάσει το νέο αντι-ασφαλιστικό Ν/Σ, αλλά και να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας για αποκλειστικά δημόσια καθολική κοινωνική ασφάλιση, για αύξηση - αποκατάσταση των απωλειών σε συντάξεις και παροχές, για μείωση ορίων συνταξιοδότησης στα 60 οι άνδρες και στα 55 οι γυναίκες, για να δοθούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της δημόσιας υγείας, της ανεργίας, της απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας, των ΣΣΕ, της φοροληστείας, το σταμάτημα, των ιδιωτικοποιήσεων».

Παράλληλα, το επόμενο διάστημα σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα συνεδριάσουν τα σωματεία της δύναμης του ΕΚΛ και θα πυκνώσουν τις περιοδείες, τις συσκέψεις σε χώρους δουλειάς και τις συζητήσεις για το ασφαλιστικό. Θα δυναμώσει η δράση σε χώρους δουλειάς και κλάδους που υπάρχουν προβλήματα με απλήρωτους, απολύσεις, ανατροπές εργασιακών σχέσεων, μειώσεις μισθών, κ.α. Θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις για να μην κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν, για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς που θα έρθουν.

ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Στο περιθώριο της χθεσινής συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας προχώρησε σε καταγγελία για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τομέας της Υγείας. Όπως αποκάλυψε, όταν επιχείρησε χθες να κλείσει ραντεβού στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας για προσωπικό του πρόβλημα υγείας, του ανακοίνωσαν ότι η συντομότερη ημερομηνία που θα μπορούσε να τον εξετάσει ιατρός είναι η … 31 Μαΐου 2016!

Ο κ. Τσιαπλές τόνισε ότι και η σημερινή κυβέρνηση έχει ευθύνες για την κατάσταση αυτή, ενώ επεσήμανε ότι πλέον δημιουργείται κίνδυνος όχι μόνο για την υγεία των ασφαλισμένων αλλά και της ίδιας τους της ζωής.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass