ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

Πλήθος Λαρισαίων ενίσχυσε τη «Λογία Φιλαδελφία-Αλληλεγγύη

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2015 0:59

Πετυχημένη ήταν η φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργάνωσε χθες το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Διβάνη Παλάς», η Ιερά Μητρόπολις Λαρίσης και Τυρνάβου, καθώς η παρουσία του κόσμου ήταν εντυπωσιακή και ικανοποιητικά τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν και θα διατεθούν αποκλειστικά για την ενίσχυση της «Λογίας Φιλαδελφίας και Αλληλεγγύης».

Στο πραγματικό νόημα της ζωής και στο ουσιαστικό νόημα της γιορτής των Χριστουγέννων επικεντρώθηκε στην ομιλία του ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος της Ι.Μ. Λαρίσης και υπεύθυνος του Φιλανθρωπικού Οργανισμού Λογίας Φιλαδελφείας και Αλληλεγγύης της Μητρόπολης, π. Ιγνάτιος Μουρτζανός, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Είμαστε άνθρωποι που ψάχνουμε νόημα ζωής. Ο πολιτισμός μας, μας λέει ότι έχει απαντήσεις για όλα. Στις βιτρίνες και στα αγαθά. Αρκεί να έχεις χρήμα, έστω και λίγο, για να μπορείς να απολαύσεις το νέο μοντέλο. Κι αν δεν έχεις, θα δανειστείς. Για να μπορείς να χαρείς, έστω και λίγο, πριν έρθουν η τράπεζα, το δημόσιο χρέος, η οικονομική κρίση για να σε προσγειώσουν απότομα, να σου πούνε «τα κεφάλια μέσα». Είμαστε άνθρωποι που ψάχνουμε νόημα ζωής. Στο κρεβάτι του πόνου, στην πείνα και τη φτώχεια που δεν ζούμε, αλλά που κάποιοι εξακολουθούν να θυμούνται και να φοβούνται, στο αδυσώπητο πρόσωπο του θανάτου, αναρωτιόμαστε αν αξίζει η ζωή που ζούμε. Αν το «ψυχή μου, φάγε, πίε, ευφραίνου» μπορεί να δώσει προοπτική. Κι έρχεται η γιορτή. Η Μητρόπολη των εορτών. Ο Θεός γίνεται άνθρωπος για να δώσει νόημα στον καθέναν μας. Στη σιωπή της φάτνης, στο λιγοστό φως της σπηλιάς, στην ησυχία της νύχτας, λάμπει το πρόσωπο. Το «παιδίον νέον». Δίπλα Του η Μάνα. Και παραπέρα ένας απλός και ταπεινός άνθρωπος. Που βλέπει και σιωπά. Που ακούει το Μυστήριο και ξέρει πως η αποστολή του είναι να το διακονήσει. Να βοηθήσει το «Παιδίον Νέον». Να το παραλάβει, μαζί με τη Μητέρα Του, και να το απομακρύνει από τους προβολείς του κόσμου. Να το κρύψει για να το αναζητήσει ο καθένας μας. Ο Θεός γίνεται άνθρωπος για να δώσει νόημα στον καθέναν από εμάς. Δεν τρέχει, δεν φωνάζει, δεν κάνει αισθητή την παρουσία του μέσα από κάμερες και οθόνες, μέσα από τηλεφωνικές γραμμές και δίκτυα. Στήνει όμως ένα άλλο δίκτυο. Αυτό της παιδικότητας στην κακία, της συγγνώμης, της επιστροφής. Της αγάπης που φανερώνει το αληθινό μας πρόσωπο. Του μοιράσματος και της αίσθησης ότι δεν μπορείς να χαίρεσαι μόνος σου. Από τον άνθρωπο στο Θεό. Αρκεί να θελήσουμε το «παιδίον νέον» να γεννηθεί «δι’ ημάς». Να βρει τόπο στην καρδιά μας. Σ’ αυτήν που αγωνίζεται να ελευθερωθεί από τα πάθη. Όταν βρίσκεις το νόημα, τον μαργαρίτη τον πολύτιμο, τότε όλα αλλάζουν. Κι εντός σου και εκτός σου. Κι ας μη φαίνεται στη λάμψη του κόσμου. Ποτέ δεν είναι αργά γι’ αυτό το ταξίδι. Καλά και Άγια Χριστούγεννα».

Τη φιλανθρωπική εκδήλωση πλαισίωσαν με παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια τα παιδιά του Μουσικού Γυμνασίου.

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass